Настъпи дългоочакваният ден на финала в турнира за Купата на

...
Настъпи дългоочакваният ден на финала в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Време е за финал: ЦСКА и Левски излизат в спора за Купата на България

Настъпи дълго чаканият ден на финала в шампионата за Купата на България, в който един против различен ще се изправят безконечните противници - ЦСКА и Левски.

Двубоят на националния стадион " Васил Левски " стартира в 17.00 часа, като се чака двата отбора да играят пред цялостни трибуни в първия край между тях в шампионата от 2005 година насам.

В дните преди мача и в двата лагера се сплотиха към мнението, че в сходна среща любимец няма, въпреки напоследък Левски да наподобява като отбора в по-добра форма.

" Сините " нямат загуба към този момент в 10 следващи срещи във всички дуели, а на полуфиналите в шампионата отстраниха първенеца Лудогорец с две победи.

Отборът на ЦСКА пък се оправи с отбора на Славия, въпреки и да трябваше да премине през рулетката на дузпите, където в воин за " алените " се трансформира стражът Димитър Евтимов.

Все отново " армейците " са настоящия притежател на Купата на България след триумф в миналогодишния край против Арда, а през днешния ден ще излязат за своя трети следващ край в конкуренцията.

Левски от своя страна пък не е вдигал трофея от 2007 година насам, като любопитното е, че тогава отпред на " сините " още веднъж е бил Станимир Стоилов. Оттогава насам отборът загуби и трите финала, в които взе участие и през днешния ден ще се стреми да прекъсне тази отрицателна статистика.



До момента през този сезон " Вечното дерби " се изигра на три пъти, като ЦСКА завоюва първата среща с 2:1 през предходната есен, само че в идващите 180 минути двата отбора по този начин и не съумяха да си отбележат голове, правейки две нулеви равенства. Не бива да забравяме обаче, че и в двата дуела въздействие оказаха тежките метеорологични условия, като в първия случай срещата се организира на заснежен терен, до момента в който във втория двата тима играха под непрекъснат пороен дъжд.

Съдия на днешния край ще бъде Никола Попов, като неговото предопределение провокира полемики, откакто от ЦСКА излязоха в декларация, в която се оповестиха срещу това решение поради " другарските връзки " на арбитъра със Станимир Стоилов.

Стоилов от своя страна не остана задължен и отговори по следния метод: " Разбирам раздразнението на господин Гриша Ганчев, който е привикнал да назначава съдиите на българските мачове, само че не мога да схвана за какво се загатва моето име в този случай. Няма никакви учредения за това "

Помощници на Попов ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев, четвърти арбитър е Георги Гинчев, а за системата ВАР ще дават отговор Ивайло Стоянов и Иво Колев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР