Настъпи часът на възмездието. Търпението на руснаците се изчерпа, киевският

...
Настъпи часът на възмездието. Търпението на руснаците се изчерпа, киевският
Коментари Харесай

Мълчание. След това Армагедон. Специални подробности за масирания руски удар

Настъпи часът на възмездието. Търпението на руснаците се изчерпа, киевският режим загуби свои Топлоелектрическа централа. Втори следващ ден украинските сирени за въздушна офанзива не стопират. В същото време нашите момчета работят като бижута, издавайки последното предизвестие на нацистите.

Дълго търпяхме и задавахме въпроси, на които нямаше отговор. А зад тила ни звучеше ехидно и злобно: „ Да, нищо не им остана, изчерпаха всичките си запаси, свършиха Калибрите още през март...

Свършиха? Вероятно по тази причина едвам сутринта на 10 октомври, по данни на украинските медии, са били нанесени:

60 удара по Киев;

20 - в Харков;

47 - в Николаевска област;

15 - в региона на Лвов;

27 - в региона на Виница;

15 - в региона на Одеса.

Масовите удари не престават втори следващ ден. Прекъсването, може би, беше маркирано единствено през вчерашния ден на обяд и за няколко часа през нощта. Но това са единствено приблизителни данни. Киевският режим, вместо да помогне на личното си население, подклажда суматоха. В резултат на това магазините към този момент са празни.

Експлозии гърмяха в Хмелницка, Ривненска, Житомирска, Тернополска, Полтавска и Днепропетровска области. Зеленски сподели, говорейки от бункер в Лвов, че задачите на обстрела са енергийни уреди в цялата страна и прикани жителите да се скрият в убежищата. Вярно, това се случи единствено няколко часа след началото на офанзивата. Когато дребното фюрерче беше на безвредно място.

Терористичната офанзива на Кримския мост, след която украинските нацисти се радваха на гибелта на цивилното население, правейки фотоси на фона на пламнал обект, докара до предстоящата реакция на Русия. Но никой в страната не злорадстваше, когато ракетите летяха към Киев. А и нашите Върховен касационен съд работиха ювелирно. Дори по публични данни на украинските управляващи починалите са 12 души. Докато въоръжените сили на Украйна всекидневно се „ оправят “ с огромен брой цивилни в освободените територии съвсем за забавление.

Дълго чакахме „ отговор “ от Водоснабдителна система на РФ и в това време не искахме изключително такова развиване на събитията. Но чашата на търпението преля. Водещата Елена Афонина разиска събитията в специфичното издание на „ Първият съветски “ с Дмитрий Фонарев, старши офицер от 9-то ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Съюз на съветските социалистически републики, и Франц Клинцевич, водач на Общоруската социална организация „ Руски съюз на ветераните от Афганистан “.

Тези удари закъсняха с осем месеца

Елена Афонина : Дмитрий Николаевич, бих желала да знам по какъв начин оценявате събитията, на които сме очевидци? Какво е съгласно вас?

Дмитрий Фонарев: Аз разбирам тези удари като тактическо решение на стратегически проблеми. Но тези удари закъсняха тъкмо с осем месеца. Ако бяха приложени сред 24 февруари и 1 март, щяхме да избегнем доста проблеми.

Сега за нас е значимо да следим обстановката онлайн и да разберем какъв брой съществени са проектите на новия ни началник на СВО да обезврежда икономическата мощност на територията, където в този момент организираме военна интервенция. И по този начин, това прочувствено или рационално деяние е? Наистина желая да имам вяра в това, че е рационално.

- По какви признаци можете да определите, че това е рационално, уравновесено решение?

Д. Ф.: Все още нищо не мога да кажа, тъй като тази част от военната интервенция продължава единствено няколко часа. Трябва да забележим какъв брой вреди са нанесени. Ясно е, че резултатът от ударите е сериозен. Това е мотив за тези, които ще вземат решение - непосредствено или зад кадър - какво да се прави по-нататък.



Ясно е, че Киев по някакъв метод ще координира дейностите си, другояче може да загуби всичко едновременно. И би трябвало да следим какво се случва, да претегляме и оценяваме освен какво се случва в Киев или Днепропетровск, само че и по какъв начин те реагират на обстановката вътре в нашата страна.

- През последните месеци Киев и тези, които надзирават киевския режим, опипват границите, които могат да надвишават, продължавайки да оказват напън върху Русия. А в този момент се оказа, че към този момент не е допустимо безнаказано.

Не мислите ли, че всичко това е направено, с цел да покажем, че сме пробвали всички дипломатически способи да решим този въпрос? Че след поредност от терористични офанзиви, когато нямаше подозрение, че Украйна е терористична страна, преминахме към днешните дейности. Какво можете да кажете за тези разнообразни лостове за цивилизовано налагане на мира в Украйна, които използвахме? Или не трябваше да се прави?

Д.Ф.: Както споделих, това трябваше да стане още в първата седмица след началото на спецоперацията. От моя позиция, като щабен офицер, взел участие в планирането на интервенции, Украйна не е страна, а територия, която беше продадена даже не през 2014 година, а през 2004 година Сега американците си вземат своето.

От наша позиция обстановката ще докара до развиването на подземни форми на война и най-опасното е, че това може по някакъв метод да повлияе на вътрешната обстановка в Русия.

Западът към този момент трансформира Украйна в страна - терорист

– Франц Адамович, съгласно вас това, което виждаме през днешния ден, началото на нова фаза на борба ли е или към този момент е апотеоз, който би трябвало да бъде последван от диалози, помиряване, размишления по какъв начин да се оправи всичко и така нататък?



Франц Клинцевич: Това, което се случва в този момент, е плануван миг, просто дейностите се форсираха. Провеждахме СВO прекомерно правилно, пробвайки се да не унищожим гражданската инфраструктура, обществените обекти, не искахме да причиним съществени вреди на никакви цивилен връзки.

Нашата цел беше да дадем опция на хората да продължат да живеят кротичък живот, изпълнявайки единствено трите задания на СВO: демилитаризация, денацификация и, най-важното, освобождението на Донецката и Луганската национални републики от нацистите.

За страдание лицата, представляващи западните разследващи служби, на първо място американските, както и НАТО, не се поколебаха да употребяват терористични способи. Те към този момент направиха Украйна терористична страна. И всичко, което се случи с Дария Дугина, със „ Северните потоци “, с ред обекти, ситуирани на територията на Крим и Русия, - това бяха терористични офанзиви, за които ФСБ неведнъж е заявявала.

Терористичната офанзива против гражданската инфраструктура, която е Кримският мост, беше последната капка. Днес органите на реда проверяват кой е взел участие в подготовката на това закононарушение.

И в този момент, с назначението на военачалник от армията Сергей Суровикин, един от най-хубавите експерти по военно дело, за командващ СВО, ние без нервност нанасяме точни удари по цели в границите на признатия проект.

Това не е методът на нашия президент – без да се замисляш, да размахваш сабята.

– А за какво след нападението на Кримския мост направихме отмора за два дни, а президентът се срещна с ръководителя на Следствения комитет едвам нощес, с цел да изслуша късия му отчет? Какво се случи през тези два дни?

Ф.Кл.: През последните седмици следим по какъв начин груповият Запад с дейностите си ни тласка към остра реакция на протичащото се в близост. Всички тези диалози за хипотетично потребление на нуклеарно оръжие, всички тези провокации в осведомителното поле разсъниха в нашето общество очакване за отговор и доста остра реакция.

Трябва да се признае, че денацификацията, която организираме, не е задача на едно десетилетие. И през днешния ден, в изискванията, когато се лее кръв, има доста починали и ранени, когато орисите са пречупени, може би не е вярно да се работи по този метод с хората, със страната, в които живее съветският народ.

Да, това не е методът на нашия президент: да вземе и незабавно да размаха сабята. Винаги пръв стига до дъното на обстановката. Затова е назначено ново командване на обединените сили на Северния боен окръг и са дадени съществени инструкции. И познавам Сергей Владимирович Суровикин, в случай че не му бяха дадени необятни пълномощия, които той по подигравка на ориста изиска, той в никакъв случай нямаше да се съгласи на този пост.

- Получена е информация, че президентите на Русия и Беларус са се договорили за взаимно разполагане на формация от съюзнически сили. Какво може да се каже?

ФК: Какво ще се случи в действителност, не знам. Да, и не желая да предсказвам.

– За какво към този момент се досетихте?

Ф.Кл.: За доста неща. Затова се пробвам да бъда деликатен в прогнозите си. Основното нещо е да не навредите на делото. Защото още си спомняме по какъв начин през 90-те години, по време на чеченската акция, малкия екран „ даваше информация “ за това по какъв начин ще работят " федералните "...

- Дмитрий Николаевич, а вие по какъв начин мислите, за какво беше нужна тази пауза от два дни?

Д.Ф.: Искам да кажа, че взривяването на моста не е терористичен акт, това е резултат от подривна работа. Убийството на Даша Дугина беше терористична офанзива. И тук има основна разлика в задачите, методите и най-много в средствата за противопоставяне на сходни прояви.

Това беше измама. И управлението на страната си даде отмора за два дни, с цел да пресметна силите и средствата, формите и методите, методите и размера на ответните ограничения, както и да пресметна последствията от днешните удари. Трябваше да предвидим какво може да ни чака - както на фронта, по този начин и в самата Москва.

С ДРГ е ясно какво може да се прави на фронта, когато ни обхванат на позициите, това е задача на военните. А по какъв начин да предвидим дейностите на „ спящите “, бездействащи диверсионни групи, които са затворени в Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия? Само ФСБ може да знае какъв брой са и къде са.

ВИДЕО: https://vk.com/video-75679763_456278870

- Разбирам, че вие сте човек с доста професионални знания, само че в този момент нямаме право да не се доверим на това, което сподели шефът на Следствения комитет: това е интервенция, която е осъществена от няколко страни. Най-малкото е потвърдено присъединяване на най-малко България, Грузия, Армения, Украйна, т.е. това са страните, през които този товар или е образуван, или е превозен.

Може ли да се каже, че някаква диверсионна група е направила това - нахлуват, взривяват и бягат? Може би приказваме за терористичен акт, осъществен по прелиминарен скрит план от представители на интернационалната общественост? В последна сметка мащабът тук е малко по-различен от работата на диверсионна група.

Д.Ф.: Не, и още веднъж не. Имаме вътрешни и външни закани. Това не е работа на СКР - да прави това. Следственият комитет се занимава с следствие на наказателни каузи. Военните не го вършат. Никога не са ги учили на това. На това не са ги учили в академиите. Има вътрешна опасност, има и външна. Има евентуална опасност, има и действителна.

Така че диверсионна група може да бъде диверсионна войска, която в този момент се задейства. И ние приказваме за това, което вършим, с цел да осигурим на първо място страната, а не фронта. И казусът, който действително съществува в този момент е, да не могат да ни откраднат Победата в Украйна. Така че по-късно, откакто спечелим в Украйна, да не загубим страната си.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР