Настаняването за търсещи убежище трябва да се намира в по-добре“

...
Настаняването за търсещи убежище трябва да се намира в по-добре“
Коментари Харесай

Настанете центровете за настаняване за търсещи убежище в „по-добре“ райони – Шин Фейн

Настаняването за търсещи леговище би трябвало да се намира в „ по-добре “ региони, сподели водачът на Шин Фейн Мери Лу Макдоналд.

Тя добави, че място в Кулок, северен Дъблин, където неотдавна избухнаха произшествия с принуждение, откакто е било предопределено за настаняване на претенденти за интернационална протекция, не е трябвало да бъде определено от държавното управление.

Gardaí бяха атакувани и няколко пъти бяха подпалени пожари в някогашната фабрика на Crown Paints на Malahide Road след проекти за възобновяване, с цел да се даде опция за настаняване на повече от 500 претенденти за интернационална протекция.

Г-жа Макдоналд сподели, че мястото не би било определено от държавното управление на Шин Фейн, тъй като регионът не може да го поддържа.

„ Ако започвахте през цялото време, бихте ли сложили този център в една от най-нуждаещите се общности в щата? Не, не бихте го създали.

„ Бихте ли се пробвали да извършите това без оглед на тази действителност и без консултация с общността, живееща там? Не, не бихт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР