Настанява руски военни и хора от затворите в домовете им

...
Настанява руски военни и хора от затворите в домовете им
Коментари Харесай

Русия депортира десетки хиляди украинци в Сибир

Настанява съветски военни и хора от пандизите в домовете им

На 17 октомври командващият съветските войски военачалник С. Суровикин съобщи, че „ обстановката в зоната на специфичната интервенция е доста напрегната и могат да се вземат сложни решения във връзка с Херсон “.

На фона на настъплението на въоръжените сили на Украйна, руснаците започнаха акция за наложително изтегляне на украинци от Херсонска област: всички основни пропагандни медии в Русия тиражираха тази информация като „ бягство на цивилни от украинската войска ".

Русия застъпва тезата, че украинската страна ще извърши терористичен акт в Каховската водноелектрическа централа - и тогава забележителна част от десния бряг на Херсонска област и самия Херсон ще бъдат наводнени. На процедура това е типична съветска неистина и причина да се докарат колкото се може повече украинци в Русия заради невъзможността да се задържат окупираните територии.

Към 20 октомври към 60 000 украинци от Херсонска област са били преместени в Крим и Краснодарския край. При идването им се оповестява, че няма задоволително места за краткотрайно престояване, само че има опция в други райони на Руската федерация. По този метод се прави действително наложително преселване в изостанали, необитаеми райони на Руската федерация.

Една от главните аргументи за пълномащабната съветска инвазия в Украйна беше желанието на Путин да усили популацията на Русия. През 2021 година се следи невиждано понижение на броя на руснаците – най-голямото от 1945 година насам. След 24 февруари Русия принудително изсели от 2 до 5 милиона украинци на своя територия (според разнообразни източници на информация).

Путин схваща, че демографската рецесия, в която се намира Русия, е безизходност за нейната стопанска система и колапс на обществените институции. Така съветската окупационна администрация отвлича хора в окупираните територии на Украйна и принудително ги реалокира в отдалечени региони на Руската федерация.

Празните къщи ще бъдат заселени от мобилизираните след 21 февруари руснаци, които би трябвало да станат нещо като военна администрация и да „ разредят “ локалното население, което ще остане вкъщи. Путин в действителност приспособява руския модел на наложително преселване на цели нации и в този момент той прави това закононарушение в окупираните територии на Украйна, отвеждайки безнаказано десетки хиляди украинци в Русия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР