Насроченото за вчера общо събрание на МБАЛ Благоевград, на което ...

Насроченото за вчера общо събрание на МБАЛ Благоевград, на което

Рокадите в МБАЛ Благоевград отложени! Колебания около детронирането на д-р O. Митев промениха датата на общото събрание..

Насроченото за през вчерашния ден общо заседание на МБАЛ Благоевград, на което се очакваше да бъде заменен болничният шеф доктор Огнян Митев, се отсрочи. Неясни са претекстовете за отлагането му и насрочването на новата дата -14 февруари.

В болничното заведение се приказва, че е отсрочено, с цел да отшуми новата коронавирус вълнатакъм средата на месеца и тогава да прибегнат до промяната на шефа, така като Митев сполучливо съумява да удържа здравното заведение в тежката пандемия, а не се знае дали новият шеф ще успее да се оправи, когато болничното заведение е под заплашителен напън.

Така че за промяна на Митев от дълго време се приказва, само че е реалност, че той не престава да ръководи здравното заведение. Източници на Struma. com по върховете на властта споделят, чедетронирането на болничния началник е политическо, не че има открити нарушавания или някакви съществени недостатъци в управническата политика на Огнян Митев.

Още със промяната на властта локалните социалисти cа почнали совалки за самопредлагане и предложение на този или оня да оглави болничното заведение. Пръв измежду спряганите за шеф е доктор Владимир Пандев от Българска социалистическа партия, който сега е общински консултант, разследван за спор на ползи от КПКОНПИ.

Друг претендент е хирургът Петър Гайдарски, който работи в болничното заведение в Разлог. И Пандев и Гайдарски към този момент са били отпред на здравното заведение преди години. Наши източници оповестиха обаче, че след разискване двете кандидатури са отпаднали и в случай че има промяна на Митев, то тойще бъде заменен с хирургаДимитър Димитров, който работи в МБАЛ Благоевград сега, след дълги години работа в Израел.

Има и други претенденти, даже и подобен, който не е от Благоевград. След 2 седмици ще стане ясно ще има ли рокада в управлението на МБАЛ Благоевград.

Петя Колева

Източник: struma.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg