Насрочената за днес т.нар. лидерска среща се отложи. Това е

...
Насрочената за днес т.нар. лидерска среща се отложи. Това е
Коментари Харесай

График отложи лидерската среща ГЕРБ-ПП-ДБ

Насрочената за през днешния ден така наречен лидерска намира се отсрочи. Това е станало по искане на ГЕРБ. По проект срещата, на която от партията на Бойко Борисов и " Продължаваме промяната-Демократична България " трябваше да разискват освен общата законодателна стратегия, само че и номинациите за замяна на регулаторните органи с изтекли мандати, би трябвало да се организира на следващия ден.

Това се разбра от думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков и на този на Демократична България Христо Иванов, които се появиха през днешния ден в Народното събрание, само че за диалог във формат обединяването.

" Срещата ще се случи в утрешния ден, просто я отложихме от през днешния ден за на следващия ден ", уточни на влизане в постройката на Народно събрание Петков.

На въпрос какъв е претекстът за отлагането и плод ли е то на някакви следващи исблъсъци в " сглобката ", той уточни:

" График. Плод на график ".

Че отлагането е по искане на ГЕРБ уточни Христо Иванов.

" Отменянето на тази среща не е добър знак. Надявам се да става въпрос за моментно логистично усложнение и да пристъпим към провеждането на такива срещи ", съобщи той.

От партията на Борисов за момента не разясняват кое е наложило отлагането. Факт единствено е, че едно от главните настоящи лица на срещите, председателката на парламентарната група Десислава Атанасова, през днешния ден е в командировка.

Решението за регулярни лидерски срещи във вторник бе взето предходната седмица, когато се организира първата такава, от която Бойко Борисов си потегли - показателно - без да разяснява. А на идващия ден уточни: " Колкото по-бързо я забравим, толкоз по-добре ".

Идеята за този вид формат тръгна от показното, което ГЕРБ на няколко пъти направи в пленарната зала - че може да образува болшинства с Движение за права и свободи и " Възраждане " по разнообразни въпроси. " Така ще е като няма коалиция " заключи Борисов и изиска от ПП-ДБ сключване на съдружно съглашение. От обединяването обаче не желаят да поставят подписи под общ документ с водача на ГЕРБ и не престават да приказват за намиране на някаква друга форма за взимане на общи решения по законодателната стратегия, официално утвърдена и от двете обединения.

В добавка, ГЕРБ отвори процедурите за избор на нови титуляри на Сметната палата, Българска народна банка и Здравната каса през главата на ПП-ДБ. Обяви, че ще има свои номинации, в това число за гуверньор на националната банка. Отвърна му финансовият министър Асен Василев - че и Политическа партия ще направи номинация. В отговор на това Борисов разгласи - дано завоюва този претендент, който събере болшинство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР