Насред скандала с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия

...
Насред скандала с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия
Коментари Харесай

В разгара на скандала с Великова ръководството на БНР обяви увеличение на заплатите

Насред абсурда с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия Великова и създалото се напрежение в БНР, управлението на радиото е решило да вдигне заплатите с 25%. Това се схваща от прессъобщение на публичната медия, публикувано в понеделник.

" На последното си съвещание, в края на предходната седмица, Управителният съвет на Българското национално радио (БНР) одобри плана за бюджет на медията за идната година и Бюджетната прогноза за 2020-2022 година. За разлика от планирането в предходните години, акцентът няма да бъдат финансовите разноски за поправки. Те ще останат в същия размер. Управителният съвет на БНР одобри през идната година, средствата за заплати на всички работещи в радиото да бъдат увеличени с 25% ", се споделя в известието.

Проектобюджетът обаче би трябвало да бъде утвърден от финансовият министър Владислав Горанов.

Решението е било взето в деня, в който десетки публицисти стачкуваха пред БНР поради свалянето на Великова от ефир и отнемането на ресора ѝ. Формалното пояснение за него в началото беше, че по длъжностна характерност тя не е кореспондент и водещ, а редактор. Ден по-късно тезата се смени – била краткотрайно свалена от ефир, тъй като имала да дава писмени пояснения.

Необявената публично причина за свалянето ѝ беше, че подлага на критика прокуратурата и единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев. Казали ѝ, че " би трябвало да се скрие от ефир до избора на Гешев ", тъй като " или я смъкват, или ще съсипят радиото ", научи Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР