Наследството, което вече съм натрупал в Манчестър Сити, е изключително

...
Наследството, което вече съм натрупал в Манчестър Сити, е изключително
Коментари Харесай

Гуардиола: Наследството ни ще бъде запомнено

Наследството, което към този момент съм натрупал в Манчестър Сити, е извънредно и това няма да се промени с класиране за финала в Шампионската лига. Това сподели мениджърът на " жителите " Пеп Гуардиола на конференцията преди реванша с Реал Мадрид от полуфиналите в Шампионската лига.

Преди седмица двата тима приключиха 1:1 в испанската столица и всичко ще се реши в сряда вечер в Манчестър. До момента Гуардиола е спечелил всичко в Англия с отбора си, освен това по няколко пъти, само че има единствено един край в Европа и нито един път не е печелил Шампионската лига, което дава мотив да бъде подложен на критика. Испанският експерт обаче счита, че тези рецензии са изцяло неоснователни.

" Моето завещание в Манчестър Сити е извънредно ", сподели Гуардиола, който има девет трофея с клуба и може да прибави още три до края на този сезон.

" Вече доста пъти доближаваме до полуфиналите. Не сме глупави, наясно сме какъв брой значим е мачът на следващия ден. Може би най-важният, откогато аз съм тук. Но споделих на играчите да се любуват на играта, да изживеят момента и да знаят, че са късметлии. Всичко е в нашите ръце и зависи от нас. Няма потребност да опитваме да вършим нещо необикновено. Просто би трябвало да бъдем себе си и да дадем всичко, на което сме способни. Имам ужасно възприятие за този тим. Но каквото и да се случи, благодаря им, че ни докараха до тук ", добави испанецът.

" Нашето завещание ще бъде запомнено за доста години от почитателите. Те ще се сещат за това потомство играчи, които в продължение на пет или шест години завоюваха толкоз доста мачове и титли с такава безапелационна голова разлика. Хората би трябвало да запомнят това. Мога единствено да кажа, че ние се любуваме на тези години ", изясни той.

Той добави, че чака играта да бъде доста прочувствена, само че единствено това няма да бъде задоволително за победа над Реал Мадрид. 

" Реал Мадрид е най-тежкият вероятен конкурент. Това е предизвикателство за нас. Трябва да играем по-добре от тях, да се представим по-добре, тъй като единствено с готовност няма да стане ", приключи Гуардиола.

Мениджърът няма съществени кадрови проблеми, като навън е само контузеният бранител Нейтън Аке.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР