Наследниците на починалия през ноември 2017 г. литовец Денис Ершов,

...
Наследниците на починалия през ноември 2017 г. литовец Денис Ершов,
Коментари Харесай

Наследниците на Денис Ершов искат да съдят България за 860 млн. долара

Наследниците на умрелия през ноември 2017 година литовец Денис Ершов, който бе главен акционер в българската компания " Петрол ", държаща едноименните бензиностанции, считат да съдят страната поради експрориацията на активите на сдружението през вземанията на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка. Те са написали писмо до някогашния финансов министър Кирил Ананиев, с което го предизвестяват, че имат намерение да внесат желае за 860 млн. $ пред Международния център за споразумяване на търговски разногласия към Световната банка. Това сподели пред Mediapool юрист Ивайло Дерменджиев от адвокатската фирма " Симеонов и Дерменджиев ", който е единият от юристите, поели проблема, по отношение на появилите се в понеделник информации в обществените мрежи за сходен иск.

Заявление пред арбитража на Световната банка за разглеждане на случая към момента няма, вършат се разбори, сподели той и не даде повече детайлности по отношение на идващите стъпки.

Според наследниците на Ершов те са били жертва на поредност от противозаконни дейности на варненския Окръжен съд, Агенцията по вписванията и Комисията за финансов контрол, които са довели до лишаването на предприемача от имуществото му, надлежно и тях.

" Петрол " АД бе в центъра на гръмък акционерен скандал през 2011 година, когато съакционерите Митко Събев (притежаващ 47.5%), от една страна, и Денис Ершов и Александър Мелник (52.5%), от друга, водеха борба за капитала на дистрибутора на горива.

През 2013 година кредиторът на сдружението Корпоративна комерсиална банка съумя да придобие сдружението, откакто компании на Събев получиха заеми от КТБ в размер на към 90 млн. $ и по този начин косвено, посредством подставени лица, в ръководството на петролната компания влезе мажоритарният притежател на КТБ Цветан Василев. След банкрута на банката синдиците ѝ започнаха каузи за осребряване на вземанията си. През 2015 година те за над 234 млн. лева Част от претенциите на оповестената в неплатежоспособност банка обаче са отхвърлени от другите съдилища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР