Наследницата на козметичната империя L`Oreal и най-богата жена в света

...
Наследницата на козметичната империя L`Oreal и най-богата жена в света
Коментари Харесай

Почина най-богатата жена в света Лилиан Бетанкур

Наследницата на козметичната империя L`Oreal и най-богата жена в света Лилиан Бетанкур умря на 94-годишна възраст, заяви фамилията й.

„ Лилиан Бетанкур умря предходната вечер в дома си “, уточни в изказване нейната щерка Франсис Бетанкур Майерс.
Бетанкур, която бе главен акционер в L`Oreal, беше 14-ят най-богат човек в света по данни на списание „ Форбс “, съгласно което през март положението й се е изчислявало на 39,5 милиарда $.
Тя избягваше публичния живот, откогато през 2012 година напусна управителния ръб на L`Oreal, само че името й остана постоянно споменавано в медиите, откакто нейни доближени бяха упрекнати в това, че злоупотребяват с нежното й психологично здраве.

През 2011 година Бетенкур беше оповестена за неспособна да ръководи активите си, откакто медицински отчет откри, че тя страда от деменция и умерена форма на заболяването на Алцхаймер от 2006 година насам. Заплетеното дело провокира скандал сред наследницата и щерка й и замеси даже и някогашния президент Никола Саркози. Тогава Патрис дьо Маистр, който ръководи финансите на Бетенкур, беше упрекнат, че я е убедил да даде средства, давани на членове на партията на Саркози по време на президентската му акция от 2007 година
Обвиненията против някогашния държавен глава бяха свалени през октомври 2013 година поради липса на доказателства. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР