Наследникът на "Самсунг" Ли Джей Йонг е осъден на пет

...
Наследникът на "Самсунг" Ли Джей Йонг е осъден на пет
Коментари Харесай

Шефът на Самсунг осъден на 5 години затвор!

Наследникът на "Самсунг " Ли Джей Йонг е наказан на пет години затвор за корупция, лъжесвидетелстване и други закононарушения.

Централният областен съд в Сеул осъди 49-годишния предприемач, заместник-директор на най-големия производител на смарт телефони в света, за закононарушения, свързани с корупционния скандал, довел до свалянето на президента южнокорейския президент Пак Кън Хе.

Присъдата е доста по-лека от предстоящите по-рано 12 години затвор.

През зимата стана ясно, че някогашният държавен глава е оказала напън върху Националния пенсионен фонд, с цел да поддържа предходната година сливането на фирмите „ Самсунг Си енд Ти “ (Samsung C & T Corp) и „ Чеил индърстрис” (Cheil Industries Inc. ). В подмяна евентуално е поискала от корпорацията разнообразни отстъпки за най-хубавата си другарка Чой Сун Сил, съгласно следователите.

При обиск от компанията бяха иззети твърди дискове на компютри, конфискувани са мобилни телефони и документи, свързани със договорката. Това бе третото влизане на проверяващите в компанията „ Самсунг”, обвързвано с Пак Кън Хе.

Политическият скандал към президента се разгоря, откакто тя сервира обществено извиненията си за приключване на информация към близката й другарка Чой Сун Сил, която не е назначена на никакъв пост в апарата на президента, само че е имала достъп до десетки текстове на речи и изявления на държавния, глава преди те да бъдат произнесени.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР