Наследникът на комунистическия сатрап Бойко Рашков е пловдивският адвокат Иван

...
Наследникът на комунистическия сатрап Бойко Рашков е пловдивският адвокат Иван
Коментари Харесай

Наследникът на Рашков говори за обесване

Наследникът на комунистическия сатрап Бойко Рашков е пловдивският юрист Иван Демерджиев, някогашен ръководител на АК Пловдив и някогашен длъжностен министър на правораздаването от 2021 година, прочут като член на групичката, която съпровождаше Румен Радев на визитите му през време на митингите през 2020 година, с цел да му ръкопляска и за поддръжка при среща с националната обич из страната.

Силно се надявам, че бруталните репресии през време на изборите за набиране на политически дял, които се трансфораха в запазена марка на Бойко Рашков, ще останат в предишното, само че отчитайки профила на наследника му мощно се колебая, че ще бъде по този начин.

Ето малко обстоятелства:

През месец ноември 2021 година изтекоха скандални чатове сред Демереджиев и незнайно към момента лице.
Първият диалог датира от 21 октомври 2021 година, а наличието му е следното:

Демерджиев : Благодаря ти! Другата седмица ще пристигам и ще ти опиша.
Неизвестен : Всичко ок ли е по мойте тематики? Ще се случат ли нещата?
Демерджиев : Всичко ще бъде свършено, само че малко ще изчакаш, тъй като другата седмица Б.Р. ще обеси Д.Г., като им вземе лиценза, а ти знаеш какъв брой е значимо това за мен и към кой съм поел ангажимент. Беше се изнервил, тъй като по сдружението нищо не излезе, само че е намерил метод да ги закове и този път няма мърдане. Ще ти описвам, когато се забележим.
Неизвестен : Белия е доста непредвидим.
Вторият диалог е с дата 10 ноември 2021 година Разговарят евентуално същите лица. Съдържанието е следното:
Неизвестен : Какво се случва? Вече не вдигаш тел, а даде обещание всичко да бъде ок по моята тематика. Изчаках да приключите с Д.Г., по-късно и Автомагистрали и в този момент се покри. Бях прецизен с парите когато сподели, даде обещание ми бързо развиване, а в този момент се криеш…Какво се случва?
Демерджиев : Прав си за всичко, извинявай за забавянето, само че всичко поето като ангажимент ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно тъй като в този момент не мога да приказвам. Както виждаш, ще има разбъркване и би трябвало да запазя поста.

През декември 2021 година София осъмна с лика на Демерджиев и надпис “Бях прецизен с парите ”.

От тогава скандалният, към този момент някогашен министър, който не съумя да резервира поста си, не се е появявал в медиите, тъй като работи подмолно да оглави КПКОНПИ при възможна промяна на Цацаров, в което очевадно също се провали, имайки поради акцията за инсталиране на Бойко Рашков на този пост, а през април 2022 година министър-председателят Кирил Петков издаде заповед, с която анулира заповедта за назначението му на длъжността заместник-министър на вътрешните работи в държавното управление на промямата, още преди да е встъпил в служба.

През ноември 2021 година шефът на „ Делта Гард “ Димитър Спасов бе извикан на разпит в ГДБОП, откакто служебния вътрешен министър Бойко Рашков и правосъдния министър Иван Демерджиев, че ще му бъде лишен лиценза, когато заяи пред медиите, че Демерджиев е изпратил хора да му оферират пари да изоставен обекта:

„ Ще излезе по този начин, че той стои зад рейдърската офанзива против фотоволтаичния парк. Откъдето получава 100 хиляди лв.. Ето това е правосъдният министър! Аз този няма да го оставя. Няма да занимаваме институциите да се съдим напред-назад. Той ме попита дали знам кой е, а аз му отговорих, че мисля, че съм го виждал на митингите. Може би му детска фантазия да се прави на министър и да раздава правораздаване. Отсега нататък го чакат доста проблеми! Много!“

п.с.: в случай че стартира да кърша и золумите в Адвокатска гилдия Пловдив, на този декор ще звучи като издребняване, НО същият конфигурира за собствен правоприемник там съдружника си Адв. Георги Баев, с който имат общо адвокатско сдружение „Демерджиев, Петров и Баев“, и тогава скандализираха цялата колегия със скандално скимване АК Пловдив да закупи цяла постройка, в която да се обитава с претекст, че имало много събрани пари в сметката на колегията и колегията нямала лична постройка, а сега се помещавала чартърен в постройка, която не е пригодена за токава активност, което породи мощни подозрения за споразумяване с комисиони около сдеката.
За изтеклите чатове:
https://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A…
За фотоволтаичния парк:
https://tribune.bg/…/shefat-na-delta-gard-za-pravosadniya…/
За резила в Министерство на вътрешните работи:
https://fakti.bg/…/666786-otmeniha-zapovedta-za…
За абсурда в АК Пловдив:
https://www.google.bg/…/Advokatite-v-Plovdiv-izrignaha…

Мирослав Тенев, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР