Наследник на империята Red Bull и член на едно от

...
Наследник на империята Red Bull и член на едно от
Коментари Харесай

Защо наследник на империята Red Bull може да отиде в затвора?

Наследник на империята Red Bull и член на едно от най-богатите фамилии в Тайланд може да отиде в пандиза, откакто съдът в Банкок подреди той да бъде задържан след скандал, раздрусал страната.

По думите на представителя на тайландската полиция Колонел Крисана Патаначароен заповедта за арестуване на Ворают Йовидя е била издадена във вторник. Последният е внук на основателят на Red Bull, написа CNN Business.

Ворают Йовидя ще бъде арестуван, откакто против него има две повдигнати обвинявания за шофиране с висока скорост и приложимост на опиати.

Те са свързани със гибелта на човек на пътя вследствие на пътен случай, в който обвиненият е взел участие. Случаят е от 2012 година, като по време на него Йовидя е карал своето Ferrari. Първата заповед за арест е издадена през 2017 година.

По-познатият с прякора си Шефа, Ворают израства в едно от най-богатите и уважавани фамилии в Тайланд. Неговият дядо Чалио Йовидя, е основател на газираната енергийна напитка Red Bull.

В края на 80-те години в партньорство в австрийския бизнесмен Дитрих Матешиц те основават едноименната компания, като към днешна дата тайландският предприемач държи по-големият дял от нея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР