Наследничката на основателя на германския химически концерн BASF Марлене Енгелхорн

...
Наследничката на основателя на германския химически концерн BASF Марлене Енгелхорн
Коментари Харесай

Милиардерска наследничка раздава богатството си на случайни хора

Наследничката на създателя на немския химически тръст BASF Марлене Енгелхорн реши да раздаде многомилионното си положение на инцидентни хора .

Тя счита, че е незаслужено да задържиш толкоз доста пари за себе си, когато другите се нуждаят повече от тях. Колкото и да е необичайно, по света има от ден на ден милионери и даже милиардери , които споделят нейното мнение . Те приканват за по-високи налози за най-богатите и не се опасяват, че това ще направи живота им малко по-малко първокласен.

 
The organizers of Marlene Engelhorn's council say they are confident that the assembly will successfully redistribute the money. But even if it doesn’t, they will consider the project a success, solely for its exercise in democracy.
— The Nation (@thenation)
Марлен Енгелхорн получава наследството от богатата си баба

Един от предците на 31-годишната австрийка Марлене Енгелхорн е немският фабрикант Фридрих Енгелхорн. В средата на 19 век той основава концерна BASF, който в този момент се смята за най-голямата химическа компания в света .

През миналите от този момент 160 години неговите потомци освен не изгубиха, само че и усилиха благосъстоянието , което той остави. Марлене Енгелхорн е израснала в богато семейство , в никакъв случай не се нуждаела от нищо и счита, че въобще не го заслужава. Още през 2021 година тя означи в изявление, че просто е късметлийка.

„ Има нещо погрешно в това да върша милиони и да не заплащам налози върху тях, а човек, който има деца, работи 40 часа на седмица или повече и може би на две работни места, би трябвало да заплаща налози “, показа милионерската наследничка.

Енгелхорн постоянно е вярвала, че прекомерно богатите хора предизвикват щета на обществото , само че до скоро тя не можеше да помогне на нуждаещите се: фамилното благосъстояние се управляваше от родителите й, които симпатизираха на концепциите на Марлен, само че не желаеха да се разделят с парите.

Всичко се промени след гибелта на баба й, 95-годишната Траудъл Енгелхорн-Вечиато. Списание „ Форбс “ оцени положението й на 3,8 милиарда евро . Тя остави най-малко няколко десетки милиона евро като завещание на внучката си. Сега Марлен Енгелхорн има намерение да раздаде най-малко 90 % от тази сума на непознати . Тя ще похарчи останалото за настоящи разноски и наем, а по-късно ще си откри работа - същата като тази на елементарните хора.

„ Ще би трябвало да мина от най-богатия % от популацията към по-малко богатите 99 % “, признава тя. " Но мисля, че това е за положително. "

Специален съвет ще разпределя парите на Марлен Енгелхорн

Енгелхорн желае да раздели наследството сред 50 свои сънародници. Всеки от тях ще получи по 500 000 евро . Специален съвет ще реши кой ги заслужава.

За да го събере, Енгелхорн изпрати 10 000 предложения до инцидентни австрийци през януари. Отговориха няколкостотин души, от които ще бъдат определени 50 души, които да отразяват демографията на страната. Сред тях ще има хора с друга възраст, генезис и приходи. От март те ще се срещат през уикендите в продължение на шест седмици, с цел да обсъдят с специалисти оправянето с неравенството и методите за преразпределяне на средства. Те ще би трябвало да намерят най-справедливия метод да разпределят 25-те милиона евро, които Енгелхорн наследи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР