Наследените проблеми са много, мога да кажа категорично, че служебният

...
Наследените проблеми са много, мога да кажа категорично, че служебният
Коментари Харесай

Радев похвали правителството, поиска война с купения вот

Наследените проблеми са доста, мога да кажа изрично, че служебният кабинет се оправя. Това сподели президентът Румен Радев а Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където взе участие в тържествено отбелязване на 30-годишнината от основаването на Конституцията на Република България. Честванията се организират под патронажа на президента, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Основната работа на служебното държавно управление е да провежда изборите и безусловно, да води война с купения избор, продължи още Радев.

„ Това беше и моето обръщение, когато аз показах служебното държавно управление - безусловно да се води война с купения избор, това е едно от най-грозните феномени в нашето съвремие. Надявам се полицията, прокуратурата да приложат всички ограничения по този начин, че най-накрая да тръгнем да решаваме този проблем”, сподели Радев.

Попитан дали има информация за това дипломат Тихомир Стойчев да е бил на диалози в МФ на Съединени американски щати, той отговори изрично негативно. „ Не, нямам такава информация, обърнете се към МВнР”, съобщи Радев.

Президентът означи, че изработването и приемането на нашата Кинституция преди 30 години е преломен стадий в нашето публично развиване. “Тя ни сложи на картата на демократичните общества”, съобщи президентът.

Тази конституция даде началото на дълбоки промени в нашата страна. “Тя не бе основана като краткотрайна конституция на преход, както постъпиха други страни по пътя на своето демократично развиване, в противен случай, тази конституция е пълностоен инструмент за държавно ръководство, лимитиран и следен от демократични механизми.

Затова и тази конституция ни преведе през сложни времена, с нея ние станахме пълноправни членове на Съвета на Европа и на ЕС”, сподели в словото си Румен Радев.

Той акцентира, че полезностите заложени в нея - демократично ръководство, господство на правото, тъждество пред закона, отбрана на човешките права, са полезности и на нашите европейски сътрудници. “И по тази причина през призмата на 30-годишен действителен либерален опит можем да кажем, че тази конституция се трансформира в дирек на българската държавност”, съобщи той.

Снимка БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР