Наследени от нашите любими баби и прабаби, тези лекове могат

...
Наследени от нашите любими баби и прабаби, тези лекове могат
Коментари Харесай

Ефективни домашни лекове за различни болежки

Наследени от нашите обичани баби и прабаби, тези лекове могат да звучат извънредно, което ги прави не по-малко ефикасни.

1. Овесени ядки против екзема
Разбъркайте в купа 2 чаши фини овесени ядки и чаша прясно мляко. Затоплете по този начин получената каша за 3-4 минути на слаб огън и оставете да изстине. След това нанесете сместа върху болните места и изчакайте да подейства ½ час. Най-накрая отстранете с влажна забрадка.

2. Водка или ракия против миризливи крайници
Вземете памучен тампон, пропит щедро с водка, и обтрийте миризливите ходила. Неприятната миризма изчезва за секунди. Алкохолът работи антисептично и убива незабавно причиняващите мириса бактерии. Освен това подсушава кожата, тъй че да отстрани влагата, която от своя страна е удобна среда за размножаване на бактериите.

3. Джинджифил против прилошаване
Този съвет се отнася за хората на път. Нарежете джинджифил на колелца и ги съхранявайте на хладно. Щом почувствате, че ви прилошава, вземете едно парче и го смучете. Така неприятното гадене бързо изчезва. Джинджифилът успокоява стомаха и оказва помощ и за други форми на прилошаване, даже при бременност.

4. Кокосово масло против телесна миризма
Ако търсите естествена опция на дезодоранта, която е най-малко толкоз ефикасна, безусловно пробвайте с кокосово масло. Съдържащата се в него лауринова киселина надеждно убива бактериите, а кокосът придава прелестен аромат на тялото. Просто нанесете малко количество под мишниците си.

5. Маточина против херпес
Запарете шепа маточина с чаша гореща вода. Оставете да се охлади за 15 минути. След това обработете проблематичните места с тампон, пропит с течността. Мажете херпесите по няколко пъти дневно, с цел да се отървете от досадните мехурчета по натурален път.

6. Бакпулвер против мазна коса
Като опция на сухия шампоан може да употребявате бакпулвер. Втрийте една чаена лъжичка в косата, по-късно разтърсете глава, с цел да отстраните непотребния артикул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР