„Наскоро влязох в магазинче на Бостанския пазар и видях, че

...
„Наскоро влязох в магазинче на Бостанския пазар и видях, че
Коментари Харесай

Преди да се юрнете да пазарувате като обезумели към Одрин, прочетете следващите редове

„ Наскоро влязох в магазинче на Бостанския пазар и видях, че 5 литра екстра върджин зехтин се предлага за 50 турски лири. Понечих да си купя, само че притежателят на магазина ми сподели: „ Това не е за Вас”. И саралия „ Антеп “ няма за 15 лири. Това е хранителен гнет “. Това твърди шефът на Дружеството за другарство Турция-Гърция-България, представен от 24rodopi.com.
„ Не може да има зехтин за 10 лири. Продават саралия с фъстъци за 15 лири, а кг фъстъци „ Антеп” костват 200 лири. Това е хранителен терор”, споделя ръководителят на Дружеството за другарство сред Турция, Гърция и България Йондер Акдаг. Той приказва пред публицисти в Одрин през седмицата, дружно с членовете на Управителния съвет на сдружението.
„ Някои търговци в града продават нездравословни храни на задгранични туристи и ползват прекомерно високи цени. През последните месеци градът се е трансформирал в центъра на вниманието на туристите, изключително от балканските страни, като България и Гърция, заради което е належащо да се оферират качествени услуги на туристите, с цел да има резистентен туризъм “, моли той. Акдаг предизвестява, че някои предприятия в Одрин имат практики, които биха повлияли негативно на туризма. „ Някои компании продават подправени артикули на прекомерно високи цени на задграничните ни посетители. Също по този начин следим, че някои паркинги за коли ползват разнообразни цени за задграничните жители. Търговци ползват случайни практики по обменните курсове. Това поражда безпокойствие у нас “, показва шефът на сдружението, което прави изследвания на проблемите на туристите и работят по разрешаването им.
Йондер Акдаг прибавя още: „ Днес, когато отиваме в разнообразни елементи на Одрин, за жалост срещаме гнет в хранителния бранш. Наскоро влязох в магазинче на Бостанския пазар и видях, че 5 литра екстра върджин зехтин се предлага за 50 турски лири. Понечих да си купя, само че притежателят на магазина ми сподели: „ Това не е за Вас.”. Пак му споделих, че желая да купя от този зехтин и че цената е доста налична. Повтори още един път думите: „ Не, не! Вие не си купувайте от този!”. Това значи, че се продават разнообразни типове масла с името „ зехтин”. Няма по какъв начин 5 литра зехтин да костват 50 лири. Продават саралия с фъстъци за 15 лири на кг. Килограм фъстъци „ Антеп” костват 200 лири. Това е тип гнет в хранителната промишленост. Ти не може да пишеш на етикета на саралията, че е с фъстъци „ Антеп”. Там напиши „ тази саралия е с грах”. Ако желае да купи саралия за 15 лири, дано я купи, знаейки наличието й. Тези нарушавания би трябвало да бъдат прекъснати. Някои търговци обменят валутата по друг от открития за деня курс”.
Акдаг, който акцентира, че в случай че тези неточности продължат, туризмът не може да бъде дълготраен, споделя: „ Подобни събития бяха претърпени и в „ Лалели “ в Истанбул с съветски туристи, крайният резултат е налице. Всеки би трябвало да извършва отговорностите си, другояче след известно време никой няма да посещава нашия град. Нека не унищожаваме кокошката, която снася златни яйца”.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР