Наскоро във Forbes настъпиха големи промени. Остин Ръсел, основател на

...
Наскоро във Forbes настъпиха големи промени. Остин Ръсел, основател на
Коментари Харесай

Човекът, станал най-млад милиардер през 2021 година, вече е собственик на Forbes

Наскоро във Forbes настъпиха огромни промени. Остин Ръсел, създател на Luminar Technologies, закупи по-голямата част от дяловете на Forbes. Сделката, която беше финализирана предишния петък е на стойност 800 милиона $.

28-годишният създател закупи 82% от Forbes Global Media Holdings. Това значи, че в този момент той има съществена роля в компанията. Това е следващото достижение за Ръсел, откакто през 2021 година той стана най-младият милиардер в света.

Остин Ръсел започва Luminar напълно самичък през 2012 година. Всъщност през същата година той напуща Станфорд, с цел да сътвори компанията. Той получава безплатна помощ от 100 000 $ от прочут вложител на име Питър Тийл, което му оказва помощ да стартира. По-късно той получава 100 000 $ безплатна помощ от програмата Thiel Fellowship. Финансовата поддръжка му оказва помощ да продължи да се концентрира върху компанията си.

Luminar създава LiDAR технологии и машинно усещане, основани на зрението, най-вече за потреблението в самостоятелни коли. Компанията придобива същинска известност през 2017 година, откакто известно време работи в тази промишленост. През 2021 година тя става обществена компания посредством обединение със SPAC, като оценката на компанията е на стойност 3,4 милиарда $.

Малко откакто Luminar става обществена компания, Forbes също планираше да направи същото посредством обединение със SPAC, само че компанията промени проектите си, защото пазарът на SPAC беше изправен пред засилен надзор от страна на финансовите регулатори, само че Остин Ръсел видял опция и се възползвал от нея.

В резултат на това в този момент той ще има 82% от Forbes. Това включва и акциите, които преди този момент са били владеене на семейство Форбс. Важно е да се означи, че семейство Форбс реши да продаде по-голямата част от акциите си (95%) на компания, основана в Хонконг. С придобиването от страна на Ръсел, собствеността на фамилията в компанията дефинитивно завършва. Базираната в Хонконг компания към момента ще има порядъчен брой акции.

Някои хора може би ще се изненадат, че Остин Русел навлиза в медийната промишленост, тъй като в действителност той е по-известен с софтуерните си умения, само че може би точно възхищението му от Forbes го е подтикнало да направи това придобиване.

„ За мен е чест да бъда определен от притежателите за новия шеф на марката. “

споделя той

Той ясно съобщи, че няма да взе участие в ежедневните интервенции на Forbes. Вместо това ще се концентрира върху включването на филантропията в бизнес модела на компанията. Освен това той ще следи растежа и разширението на компанията, тъй че ще би трябвало да изчакаме и да забележим по какъв начин той ще употребява своите хрумвания, визия и запаси, с цел да оформи бъдещето на Forbes. Майк Федерле, основен изпълнителен шеф на Forbes, призна значимостта на тази смяна в собствеността и по какъв начин тя може да повлияе на богатата история на Forbes в медийната сфера.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР