Наскоро в медиите се появи информация, че Facebook, контролирана от

...
Наскоро в медиите се появи информация, че Facebook, контролирана от
Коментари Харесай

Facebook понижава рейтинга на публикациите, критикуващи Камала Харис

Наскоро в медиите се появи информация, че Фейсбук, следена от компанията Meta, автоматизирано намалява рейтинга на изявленията, които съдържат рецензии към вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. Тази информация беше доказана от старши софтуерен инженер на компанията Дживан Гявали, което провокира оживени полемики по отношение на политическата цензура и въздействието на логаритмите на обществените мрежи върху осведомителния пейзаж.

Момиче е направило запис от скрита камера при разискването по какъв начин логаритмите на Meta и практиките за модериране понижават видимостта на избрани изявления.

Според него, в случай че някой разгласява пост за Харис, който твърди, че „ не е подобаваща за поста президент, тъй като няма деца “, то „ сходни нелепости автоматизирано слизат в рейтинга “.

Гявали споделя също, че групите, които подлагат на критика Харис, ще бъдат автоматизирано намалени. Те ще попаднат под „ възбрана в сянка “ — когато потребителите не са осведомени, че изявленията им са с лимитирана видимост.

Според данните, създателят на Meta, Марк Зукърбърг възнамерява да употребява тези благоприятни условия, с цел да помогне на демократите на президентските избори.

Разговорът с Гявали е бил скрито записан от публицисти на плана O’Keefe Media Group посредством „ подправено “ момиче, с което инженерът се среща в уебсайт за запознанства. Срещата се е провела в ресторант в Ню Йорк.

След публикуването на записа, Гяволи е изтрил страниците си в обществената мрежа.

По-рано Марк Зукърбърг съобщи, че неговата компания Meta, след напън от страна на управляващите в Съединени американски щати, цензурира наличието, обвързвано с ковид и делото против Хънтър Байдън.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР