Наскоро учените установиха, че при хората, които изпитват страх или

...
Наскоро учените установиха, че при хората, които изпитват страх или
Коментари Харесай

Зъболекарите усещат страха на пациентите

Наскоро учените откриха, че при хората, които изпитват боязън или друга мощна страст, се трансформира миризмата на тялото. Сега италиански учени са открили, че стоматолозите улавят миризмата на страха, идваща от пациента. Това от своя страна въздейства на грешките, които вършат зъболекарите, написа The Daily Mail.
За да се дефинира може ли мирисът на тялото на един човек да повлияе върху различен учените провели опит с присъединяване на 24 студенти от стоматологичен факултет. Участниците се упражнявали върху манекени, на които учените облекли тениски. Някои от тези тениски са били облечени от хора, подложени на изпит, а другите - на студенти, които просто били на лекция.
Оказало се, че студентите " лекуващи " манекените с " изпитните " тениски правели повече неточности и по този начин нанасяли щета на пациента. Останалите се справили доста по-добре със задачата.
Авторите на проучването допускат, че опитните стоматолози не са толкоз чувствителни към миризмата на тялото, като студентите или начинаещите експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР