Наскоро турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви редица мерки за

...
Наскоро турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви редица мерки за
Коментари Харесай

Новите правила няма да охладят пазара

Наскоро турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи редица ограничения за битка с покачващите се цени на парцелите, защото все по-голяма част от локалното население изпитва компликация при покупката на жилище, заради бързите темпове на повишаване, породени от доста задгранични вложители.

Цените на жилищата се покачиха внезапно през последната година, подкрепени от инфлацията, която доближи 70% през април, слабата валута, горещия пазар на парцели и възходящото локално население, в допълнение към непрекъснатия приток на имигранти.

В изявление след съвещание на кабинета Ердоган сподели, че по-евтини жилищни заеми ще бъдат предоставени на тези, които обръщат валутните си спестявания в турски лири или продадат златото си на централната банка, с цел да закупят жилища на стойност до 2 милиона лири (130 600 USD). Според него лихвите по заемите ще възлизат на 0,89% месечно с матуритет до 10 години.

Строителните компании ще получат заеми с матуритет от 36 месеца, с цел да завършат някои планове, в случай че обещаят да запазят продажните цени непроменени за една година. „ В същото време се стремим бързо да приключим строящите се здания, да увеличим предлагането на жилища в кратковременен проект и по този метод да изравним цените “, сподели турският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР