Наскоро търговец на криптовалути се включи във фронт-рънинг на Binance

...
Наскоро търговец на криптовалути се включи във фронт-рънинг на Binance
Коментари Харесай

Крипто търговец реализира фронт-рънинг на Binance

Наскоро търговец на криптовалути се включи във фронт-рънинг на Binance и осъществя облага от $100,000 като закупи и продаде Gains (GNS) токена тъкмо преди той да бъде листнат на платформата.

Търговецът е закупил GNS токени на стойност $208,335 към 30 минути преди листването на актива на Binance, а след вписването му на криптоборсата цената на токена се е нараснала с 51% – от $7.92 на $12.01. След това търговецът продаде своите притежания с облага от $106,747 за по-малко от час.

Фронт-рънинг е процедура, която дава на търговец или чиновник на дадена криптоборса незаслужено преимущество на пазара посредством потребление на поверителна информация за даден токен и се счита за нелегално в множеството страни.

В неотдавнашно дело някогашният продуктов управител на Coinbase, Ишан Уахи се призна за отговорен за присъединяване в скица за търговия с вътрешна информация, която генерира облага от $1.1 милиона. Това е и първото дело за търговия с вътрешна информация, обвързвана с криптовалути.

Неотдавнашен научен проучвателен отчет откри, че 10-20% от новите листвания на криптовалути в Coinbase са били обект на сходна скица.


 


Главният изпълнителен шеф на Binance, Чанпен Джао осъди търговията с вътрешна информация и фронт-рънинг като съобщи, че те би трябвало да се считат за престъпни закононарушения във всяка страна, без значение дали включват криптовалути или не.

Binance ползва политика на саморегулиране, с цел да забрани на чиновниците да се занимават с краткосрочна търговия. Освен това всеки, който се пробва да извърши сходна скица ще бъде включен в черен лист.

В умозаключение, въпреки че фронт-рънингът може да докара до обилни облаги, това е противозаконна и неетична процедура, която може да навреди на целостта и справедливостта на пазарите.

Криптоборсите, в това число Binance и Coinbase, би трябвало да продължат да ползват строги правила и санкции, с цел да възпират сходни дейности и търговията с вътрешна информация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР