Наскоро стана ясно, че от ATP стартират пробен период от

...
Наскоро стана ясно, че от ATP стартират пробен период от
Коментари Харесай

Сервара за позволяването на треньорската помощ: Сложи се край на лицемерието в Тура

Наскоро стана ясно, че от ATP започват експериментален интервал от 11 юли, в който треньорите ще могат да дават инструкции на своите играчи и има опция въпросното предписание да се внедри за непрекъснато в тениса. За наставниците ще има особено отредено място на корта, откъдето те биха могли да оказват помощ с скъпи препоръки по време на дуелите, а решението беше признато със смесени усеща от тенис обществеността. Според Патрик Муратоглу по този метод ще се постави завършек на лицемерието, тъй като подсказванията постоянно са съществували, до момента в който Ник Кирьос е на мнението, че по този начин ще се изгуби идентичността на спорта и някои играчи ще бъдат надалеч по-ощетени от други.

Изглежда обаче, че въпреки всичко множеството треньори се сплотяват към позицията на Муратоглу, в случай че съдим по думите на френския експерт Жил Сервара. Наставникът на Даниил Медведев се разгласи изрично в поддръжка на нововъведението и показа следното в последното си изявление:

За позицията му по отношение на новото предписание:

- Винаги е липсвала поредност в наказванията, когато става въпрос за нерегламентирана помощ на корта. Понякога съдиите даже не смеят да дадат предизвестие, а различен път си внушават избрани неща и работят извънредно строго, въпреки че нищо не се е случило. Дадени треньори са били наказвани, тъй като просто са окуражавали своя подопечен. Правилата бяха зле създадени, тъй че е добре да сложим завършек на цялото това двуличие.

За реакцията на останалите треньори:

- Останалите наставници чакахме това да се случи, защото не липсваха сходни индикации. Даниел Валверду ме попита нетодавна за позицията ми по тематиката, а той от дълго време се бори за прокарването на тази мярка. Останалите го подкрепихме. Жестовете и подсказванията в никакъв случай не са напускали света на тениса. Време беше да легализираме тази към този момент открита процедура.

За това дали е бил наказван за непозволени инструкции:

- Не. Само един път по време на квалификациите в Синсинати. Случаят е от преди близо 4 години. Главният арбитър обаче разчете неверно протичащото се на корта. Всъщност се пробвах да оказвам помощ на Даниил по време на последния му мач в Хале, когато не ми беше отправена никаква забележка.

Източник: TennisMajors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР