Наскоро съпругът ми имаше рожден ден и по-малката ни дъщеря

...
Наскоро съпругът ми имаше рожден ден и по-малката ни дъщеря
Коментари Харесай

10 съвета за бащи на дъщери


Наскоро брачният партньор ми имаше рожден ден и по-малката ни щерка му нарисува картичка. Пожеланието гласеше: "Честит рожден ден, тати! За мен ти не остаряваш, а порастваш с още една година! "

Имаше нещо доста благо в концепцията за порастването на бащите и се запитах, дали някой е написал препоръки за татковци на дъщери? Така попаднах на блога на Джо Кели , американски водещ създател в региона. Това, което притегли вниманието ми, бе заглавието на книгата му: “ Как да въодушевяваме, разбираме и поддържаме дъщерите си, когато те порастват толкоз бързо?

Ето и на някои забавни мисли от книгата, обобщени в 10 съвета за татковци на дъщери от Джо Кели:

1. Слушайте девойките ! Аз се пробвам да схвана най-важното — какво мислят, в какво имат вяра, какво усещат и защо мечтаят. Като татковци ние имаме доста мощно въздействие върху това по какъв начин дъщерите ни се самооценяват. Като демонстрираме, че ги ценим, им даваме по-голяма убеденост да употребяват гениите си.

2. Насърчавайте дъщерите си да развиват и да демонстрират своята възприемчивост ! Аз им оказвам помощ да се научат да разпознават, да устояват и да преодоляват пречките, да развиват непримиримост да отстояват задачите си - с три думи да са мощни, умни и предприемчиви .

3. Уважавайте тяхната уникалност и ги научете да обичат тялото си ! Аз споделям на дъщерите си, че ги одобрявам такива, каквито са. Запомнете: 1) девойките, които порастват, имат потребност да се хранят по-често и по-здравословно; 2) маниите по диети не работят; 3) тялото е това, с което то може да се оправи, а не това, което наподобява. За реклами, които споделят на девойките, че не наподобяват "както би трябвало ", се харчат милиарди долари. Аз не го утвърждавам.

Вижте останалите >>>

За тези татковци, които се заинтересуваха от тематиката, вижте повече на блога на Джо Кели и не пропускайте да си извършите теста за самокритика за татковци на дъщери !

Автор: Роза Димова
Фондация "Център за проучвания и политики за дамите "

Национална акция „ Да бъдеш Баща “ има за съществена цел да насърчи и подкрепи развиването на бащинската грижа и връзките сред бащите (или значимите за децата мъже) и децата. Над 180 организации и компании в цялата страна са се присъединили в акцията като нейни съидейници или посланици. „ Да бъдеш Баща “ е част от интернационалната акция за поддръжка на бащинството MenCare, която се реализира в над 30 страни на 5 континента. Повече за акцията можете да научите тук .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР