Наскоро с помощта на Axios беше идентифицирана медийна група, оперираща

...
Наскоро с помощта на Axios беше идентифицирана медийна група, оперираща
Коментари Харесай

Как в Америка се правят квазиновини!? Журналистиката на „розовата слуз“

Наскоро благодарение на Axios беше разпозната медийна група, оперираща в основни щати на Америка, известни като „ колебаещите се “ /които непрекъснато се двоумят в избора си сред демократи и републиканци/. Това са Аризона, Колорадо, Мичиган, Ню Хемпшир, Северна Каролина, Пенсилвания, Вирджиния и Уисконсин. А „ медийната група “ се оказа много обширна мрежа от най-малко 51 новинарски уеб страницата ( Milwaukee Metro Times, Mecklenburg Herald, Tri-City Record и други).

Сайтовете следват поредно един и същи модел, показвайки систематизирано локално новинарско наличие, малко отразяване на локални спортни тимове и събития, атракции и злословия, примесени обилносъс мощно изкривени политически вести. Новините са ориентирани към поддръжка на претендентите на междинните от Демократическата партия, както и съдържа нападки против техните съперници републиканци. Заглавията на уеб страниците демонстрират тяхното присъединяване в организацията American Independent, основана във Вашингтон. Е, а тя от своя страна е финансирана от American Bridge ; това е един тип Демократически суперкомпютър, ангажиран да изследва слабостите на републиканците.

American Independent беше стартиран от набирача на средства за Демократическата партия Дейвид Брок. Много от тези уеб сайтове обаче постоянно „ не съумяват да се придържат най-малко към няколко съществени журналистически стандарта “, написа NewsGuard, конструкция оценяваща достоверността на новинарските изявления. След публикуването на тези резултати, Meta да вземем за пример, беше принудена да отстрани редица реклами в обществените мрежи Фейсбук и Instagram, /забранени в Русия/.

Цялостната картина е, че квазиновинарските уеб сайтове никнат като гъби след дъжд и се употребяват като метод за смяна на изхода от предизборните политически диспути. Сайтовете се показват за локални новинари, пишат за някои локални забележителности, само че са най-вече цялостни с " същински истории ", които укрепват позицията на претендентите на демократите в идните междинни избори на 8 ноември и подкопават позицията на републиканците. Уебсайтовете имат и печатни версии, 3,2 милиона екземпляра от които се изпращат месечно по пощата до определени семейства.

Винаги и на всички места картината е една и съща: вълна от гола агитация се излива щедро през подправените уеб сайтове. Много от историите в тези уеб сайтове са генерирани от роботи и цялостни с измислени цитати, наклонност, известна като „ публицистика на розовата слуз “ (названието е заимствано от описанието на пастообразната примес от месни субпродукти, която се прибавя към смляната говежда кайма, по-късно продавана в супермаркетите на нищо неподозиращите американци).

Проучване на тези уеб сайтове от откривателя на Columbia Journalism Review Прияняна Бенгани откри, че демократичните уеб сайтове за „ локални вести “ засенчват републиканските си сътрудници.

Размерът на ресурсите за „ покровителство “ е удивителен: 1100 уеб страницата бяха открити в мрежи, ръководени от минимум пет разнообразни юридически лица във всеки щат, като всички те могат да бъдат проследени посредством заплетената мрежа от сдружения с лимитирана отговорност до общия им притежател, предприемача Брайън Тимпон.

Потребителят на информацията не желае " розова слуз ". Той желае да знае, че получава информация, а не пастообразна маса с миризмата на същинския артикул, когато чете / гледа публикации, стратегии и репортажи. Основната цел на производителите на „ розова слуз “ е да вършат пари посредством издание на погрешна информация, маскирана като вест.

Тези медии се показват за „ локални издания “, тъй като хората имат вяра, че техните лични, локални медии, осведомени с живота в града, в щата, ще им кажат повече от медиите, работещи на други места и/или на федерално равнище. А разочарованието от „ нашите “ е доста по-болезнено и разрушително от разочарованието от „ непознатите “.

Технологията за произвеждане на " розовата слуз " се практикува както от демократите, по този начин и от републиканците. Ала демократите към този момент са в суматоха. На запас, който събира всички изследвания на публичното мнение в Съединените щати, посредством просто съпоставяне на графики се появява ясна картина за това по какъв начин рейтингът на Републиканската партия непрестанно се повишава: в горната част на всяка графика алената хоризонтална лента (показваща равнището на от републиканската популярност) през октомври е по-дълга от синята лента (демократична популярност). С наближаването на изборите обстановката се утежнява.

Демократите, губещи избори още преди самите избори, не се двоумят да употребяват както сенчести пари, по този начин и псевдожурналистика, представяйки своите „ сапунени мехури “ за отразяване на събития в страната. Опитът за манипулиране на читателите в последна сметка ще докара до обстоятелството, че доверието на популацията ще бъде изцяло подкопано. Машина, която генерира сходство на локални вести, тъкмо тази „ розова слуз “, ще унищожи остатъците от предходното доверие.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР