Наскоро Русия директно е заплашила френски самолети в Черно море.

...
Наскоро Русия директно е заплашила френски самолети в Черно море.
Коментари Харесай

Властите в Париж твърдят: Русия е заплашила френски самолети в Черно море

Наскоро Русия непосредствено е заплашила френски самолети в Черно море. Това съобщи през днешния ден френският министър на въоръжените сили Себастиан Лекорну, представен от „ Politico “.

„ Преди месец съветската система за надзор на въздушното придвижване заплаши да смъкна френски самолети в Черно море, макар че се намирахме в интернационално свободната зона, в която патрулираме “ , разяснява той пред френското радио „ RTL “. Коментарите на Лекорну идват в миг, когато войната в Украйна е на път да навлезе в третата си година, на фона на възходящия скептицизъм по отношение на изхода на спора .

По думите на Лекорну на фона на всичко европейските държавни управления упорстват, че съветският президент Владимир Путин към момента няма превъзходство. Той продължава:

„ Все по-агресивната позиция на Москва се изяснява с обстоятелството, че Русия има проблеми на бойното поле в Украйна. “

„ Това е остаряло като Студената война, само че виждаме завръщането на изключително нападателната съветска позиция “ , посочи той и добави, че Москва си играе с границите .

Неотдавна съветски боен транспортен съд хвърли котва и в Бай дьо Сена в Северна Франция на границата на териториалните води в опит да сплаши Франция , твърди Лекорну.

Френският министър ще отлети за Армения по-късно през днешния ден – първото сходно посещаване на министър на въоръжените сили на Франция и знак за задълбочаването на връзките на Франция с Армения в региона на защитата .

Армения се отдалечава от историческите си връзки с Москва, а Париж се стреми да усили въздействието си с някогашните съветски съдружници , в това число Молдова и страните от Централна Азия. В делегацията, която лети за Армения дружно с Лекорну, са включени отбранителни компании, измежду които MBDA, Nexter, Safran, Thales и Arquus.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР