Наскоро Роджър Федерер сподели своето възхищение за Анди Мъри, след

...
Наскоро Роджър Федерер сподели своето възхищение за Анди Мъри, след
Коментари Харесай

Федерер: Винаги е хубаво да видиш господин Анди Мъри да се сражава

Наскоро Роджър Федерер показа своето удивление за Анди Мъри, откакто английската звезда реализира безапелационна победа над Райън Пенистън в първия кръг на Уимбълдън 2023.

Мъри, първенец fj Уимбълдън за 2013 и 2016 се изправи против сънародника си Пенистън в дъждовния вторник на игрищата от All England Club. Бившият №1 в света, който играе след промяна на тазобедрената става, не сподели признаци на остаряване и се оправи с участващия с " уайлд кард " състезател с 6:3; 6:0; 6:1 пред подкрепящата го аудитория, измежду която беше и Федерер.

В изявлението след мача, 36-годишният тенисист сподели, че е бил удивен от поддръжката на Федерер.

„ Беше изумително възприятие Роджър да е тук, с цел да поддържа събитието. Последният път, когато аз бях на това игрище и той гледаше, беше по време на Олимпийските игри, той беше в ложата на Стан Вавринка и викаше против мен “, показа Мъри.

Британецът поздрави 20-кратния първенец от Големия шлем и фамилията му и потърси утвърждение за играта си от швейцареца.

„ Беше прелестно да се видят ръкопляскания, след някои добре изиграни топки през днешния ден. Не, не, беше изумително! И да, уповавам се да си добре, Ръджър и Мирка, и родителите ти също. Роджър, одобряваш ли днешното ми показване? “, попита Мъри, след което Рождър кимна одобрително.

Официалната страница на шампионата запечата този разтопяващ сърцето миг сред двама някогашни противници. Беше качено видео от изявлението във вторник, 4 юли, със заглавие: Една доста #Wimbledon среща.

Федерер пък написа в обществените мрежи. „ Винаги е хубаво да видиш господин Анди Мъри да се бори “, написа Федерер в своя инстаграм.

            Федерер съобщи, че се надява Мъри да се показа добре на идващите мачове, добавяйки, че тревата приляга на британеца най-добре.

„ Пожелавам на Анди Мъри да завоюва още доста мачове в шампионата “, добави Рождър Федерер.    

20-кратният първенец поздрави Мъри за издръжливостта му и съобщи, че е необикновено да го види да се състезава на такова високо равнище след интервенция на бедрото.

По време на диалози с лондонски кореспонденти, Федерер добави, че е „ огромен почитател “ на Мъри и му поискал триумф.

„ Голям почитател съм на Анди и се надявам да се показа уместно в шампионата. По мое мнение това е най-успешната му настилка, изключително в този момент. Затова се надявам да завоюва доста мачове “, приключи Федерер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР