Наскоро разговарях дълго с приятел, който се премести в Съединените

...
Наскоро разговарях дълго с приятел, който се премести в Съединените
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Планът за зануляване на Русия ще бъде преразгледан

Наскоро разговарях дълго с другар, който се реалокира в Съединените щати, само че в този момент се върна в Москва за малко по фамилен бизнес. И диалогът мина към проекта за война против Русия или по-скоро огромния проект за „ нулиране “ на Русия. Моят другар се занимава с финансови разбори в региона на американския военно-промишлен комплекс и ми стана забавно мнението му:

„ Администрацията сигурно няма проекти за цялостна военна победа над Русия. Всички схващат какъв брой е мъчно и по какъв начин може да приключи. Руският нуклеарен боеприпас е " стоп сигнал ", който никой не е измислил по какъв начин да заобиколи ", съобщи той.

" В допълнение, колапсът на Русия е разпространяването на този боеприпас по цялата планета и евентуалната поява на радикална териториална единица в част от Русия с голям реваншистки комплекс, в който потреблението на нуклеарни оръжия към този момент е въпрос от вида „ умрете с чест ", добави още приятелят.

" Затова, започвайки война против Русия през февруари предходната година, американците извадиха от архивите интервенция „ Пустинна стихия “ и последвалото санкционно удушаване на режима на Саддам, което изглеждаше на администрацията (Байдън) най-близко до сегашната обстановка ", заключи той.

(Нека ви припомня, че през 1990 година Ирак и неговият водач Саддам Хюсеин бяха най-могъщата и авторитетна страна в Близкия изток, определяща обстановката в региона на Персийския залив. В същото време Саддам се държеше без значение от Съединени американски щати и се опитваше да окаже напън върху тях, обещавайки да увеличи цените на петрола)

Саддам в действителност беше примамен в Кувейт (бивша провинция на Ирак), изпращайки сигнал по дипломатически канали, че няма да се намесват в „ обединяването “ на Ирак и Кувейт, само че незабавно откакто Ирак изпрати войски в Кувейт, това беше наречено експанзия, окупация и Ирак получи ултиматум против дейностите си. Веднага бяха наложени строги наказания и стартира подготовката за военна интервенция, наречена „ Пустинна стихия “, по време на която иракската група в Кувейт беше победена за четиридесет и един дни, Ирак беше заставен да изтегля войските си и да желае мир.

Съединените щати и техните съдружници не нахлуха в Ирак и не смъкнаха Хюсеин, само че поддържаха режим на най-строги наказания, който през идващите 10 години изчерпа военния и стопански капацитет на Ирак до равнище, което разреши на американците да окупират страната по време на идната война (Операция " Шок и смут " ), събаряне и заличаване на Хюсеин. Всъщност във връзка с Русия беше приложена същата тактичност:

- Да се принуди Русия да признае невъзможността за военна победа в Украйна.

- Да се принуди Русия да влезе в мирни договаряния.

- Да се принуди Русия да изтегли войските си от териториите, които окупира.

За задачата е належащо да се даде оптималната военна, военно-техническа и финансова помощ на Украйна, да се поддържа по всевъзможен метод с логистика, разследващи качества и образование на личен състав, осигурявайки превъзходството на въоръжените сили на Украйна над съветските войска, само че без директна интервенция във войната от страна на самите Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО.

Едновременно с военния съставен елемент да се вкара режим на цялостна икономическа и политическа изолираност на Русия. След това, съгласно създателите на проекта, в Русия е изцяло допустима политическа рецесия със промяна на режима.

Ако не се породи, тогава спомагателен режим на наказания и възходяща изолираност ще би трябвало да изтощи Русия и да я изхвърли от коридорите на международната политическа система, трансформирайки я в маргинална, грохнала, треторазредна мощ за идващите двадесет и пет, тридесет години.

Днес, съвсем година след активирането на този проект, могат да се създадат няколко извода:

- Въпреки голямата военно-техническа и финансова поддръжка на Украйна, не беше допустимо да се реализира стратегическо предимство над въоръжените сили на Руската федерация. Военният триумф от септември не може да бъде развъртян.

Сега Съединените щати се пробват да приготвят въоръжените сили на Украйна за пролетната акция, доколкото е допустимо, надявайки се да усилят напъните за реализиране на повратна точка в интерес на въоръжените сили на Украйна.

- Съединените щати подцениха военните благоприятни условия на Русия, способността й бързо да възвърне своята отбранителна промишленост и да организира широкомащабна готовност, довеждайки армията си до равнище, което изключва изключва " бърз " вид за нанасяне на военно проваляне.

- Санкционният режим и изолацията също не дадоха стремежи резултат, защото тези наказания не станаха универсални (приети от всички развити страни), а индустриалният капацитет на Русия е извънредно по-мощен от Ирак, който не беше подготвен за наказания и беше изцяло подвластни от външни доставки на първични материали и съставни елементи.

Русия на процедура не отстъпи под 10 пакета наказания и в този момент последователно възстановява загубите си от началото на предходната година и демонстрира напредък в редица области. Особено във военно-промишления комплекс, нулирайки резултата от доставките на непознато оръжие за Украйна.

— Няма предпоставки за развиване на политическа рецесия в Русия. Напротив, популацията на Русия се активизира към политическото управление на страната и воюващата войска.

Всичко това в действителност зачертава проектите за справяне с Русия по " иракския " вид, макар че сегашната американска администрация, която започва този проект, към момента не е подготвена да одобри тази действителност и е на път да максимизира ставките, просто нямайки различен проект на разположение. А това значи, че през идващите три-четири месеца войната ще доближи оптимално напрежение и озлобление.

С огромна степен на възможност всички съществени борби на тази война ще се състоят преди есента и в случай че Съединените щати и следените от тях въоръжени сили на Украйна не съумеят да реализират боен поврат в своята посока, можем да чакаме търсене на дипломатически излаз, договаряния с Русия за мир и фиксиране на резултатите от последната година и половина от войната.

По време на тези договаряния Съединените щати надали ще договарят за кротичък контракт, само че ще упорстват за опазване на несигурността на изхода от войната по модела на изхода от Корейската война, отлагайки решаването на украинския проблем за несигурно бъдеще.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР