Наскоро пуснатият iPhone 15 Pro Max се продава за впечатляващите

...
Наскоро пуснатият iPhone 15 Pro Max се продава за впечатляващите
Коментари Харесай

Защо iPhone е по-скъп в Европа отколкото в САЩ?

Наскоро пуснатият iPhone 15 Pro Max се продава за впечатляващите 1199 $ в Съединени американски щати, само че каква е разликата в цената в Европа? Ако сте в еврозоната и желаете да купите най-хубавия iPhone, това ще ви коства повече от купувачите оттатък океан, написа Euronews.

Преобразувана в евро, цената, показана на американския уеб страница на Apple, стартира от 1131.74 евро за iPhone 15 Pro Max, който беше пуснат в продажба през септември.

Това е нарастване на цените от към 9% спрямо миналогодишната версия.

Цената в европейските магазини варира в другите страни, само че нормално е доста по-висока от тази в Съединени американски щати. Във Франция iPhone 15 Pro Max стартира от 1479 евро, в Германия е 1449 евро, а в Италия потребителите заплащат 1489 евро.

Когато става въпрос за по-евтините телефони на Apple, вие също ще забележите скок на цената. В Съединени американски щати базовият iPhone 15 се продава за еквивалент на 754.18 евро. Обратно в Европа, цената му е 969 евро във Франция, 949 евро в Германия и 979 евро в Италия.

Основна причина за по-високите цени е, че Данък добавена стойност е включен в европейските числа, до момента в който спомагателните такси се прибавят след покупка в Съединени американски щати.

Данъчните ставки зависят от това в кой щат се намирате, само че те нормално са сред 2.9% до 7.25%. Ако желаете да закупите iPhone 15 Pro Max във Вашингтон, окръг Колумбия, където данъкът върху продажбите е 6%, затова ще бъдете таксувани в допълнение 67.90 евро на касата.

За да вземете Лос Анджелис, където данъкът върху продажбите е изключително висок, ще бъдете таксувани в допълнение 107.52 евро.

Разликата в цените сред Съединени американски щати и Европейски Съюз не е феномен, присъщ единствено за новото потомство артикули на Apple.

Когато iPhone X беше пуснат през 2017 година, потребителите на Twitter се пошегуваха, че би било по-евтино да летят до Съединени американски щати и да купят устройството, в сравнение с да го купуват в Европа.

Но до момента в който това може да е положително опрощение за отмора, действителността е малко по-различна.

Ако пътувате със аероплан или транспортен съд, би трябвало да декларирате артикули над 430 евро, а за други типове превоз този предел е 300 евро. Ако трябваше да летите назад от Съединени американски щати до Франция, митата за iPhone 15 Pro Max биха ви коствали над 200 евро. Заедно с добавените пътни разноски, това несъмнено няма да спести пари.

Така че в последна сметка повода за по-високите цени на Apple не е изцяло ясна, само че също по този начин няма метод европейците да ги избегнат.

Обръщайки внимание на казуса през 2016 година, компанията сподели, че дефинира интернационалните цени на продуктите въз основа на набор от фактори, като „ валутни курсове, локални закони за импорт, бизнес практики, налози и разноски за правене на бизнес “.

„ Тези фактори варират от район на район и във времето, тъй че интернационалните цени не постоянно са сравними с целесъобразните цени на дребно в Съединени американски щати “, сподели Apple.

И въпреки всичко даже в случай че Apple кара потребителите да заплащат повече, с цел да покрият спомагателните оперативни такси, това не наподобява да попречи на триумфа на компанията.

iPhone съставляват към една четвърт от продажбите на смарт телефони в Европейски Съюз, изпреварени единствено от моделите на Samsung.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР