Наскоро публикуван архив от документи директно свързва висши китайски лидери,

...
Наскоро публикуван архив от документи директно свързва висши китайски лидери,
Коментари Харесай

Изтекоха документи, свързващи висши китайски лидери с репресиите срещу уйгурите

Наскоро оповестен списък от документи непосредствено свързва висши китайски водачи, в това число президента Си Дзинпин, с репресиите на страната против мюсюлманското малцинство уйгури. Това съобщи BBC.

Документите включват речи, които съгласно анализатори потвърждават, че висши държавни ръководители са призовавали Някои от документите бяха обект на по-ранен отчет, само че в последното приключване има непоказвана до момента информация. Те са предадени на Уйгурския арбитражен съд - самостоятелен национален съд във Англия - през септември, само че досега не са били оповестени в цялостен размер.

Т.нар " Синдзянски документи " (по името на района, в който живеят по-голямата част от уйгурите в Китай) разкриват по какъв начин водачите на Китайската комунистическа партия, в това число Си Дзинпин и министър председателят Ли Къцян, са правили изказвания, които директно са довели до репресивни политики против уйгурите и другите мюсюлмани в страната. Те включват наложително интерниране, всеобщи стерилизации, насилствена асимилация, " превъзпитание " и принуждаване на арестуваните уйгури да работят във заводи при тежки условия на труд.
 Китай: Лагерите в Синдзян не са по-различни от тези на Запад
Китай: Лагерите в Синдзян не са по-различни от тези на Запад

Държави като Съединени американски щати, Англия и Франция откриха центрове за дерадикализация

Aнализи демонстрират, че връзките сред изказванията на висши държавни фигури и последващите политики против уйгурите са " доста по-обширни, подробни и значими, в сравнение с се е считало до момента ".

Китай е подложен на голям интернационален напън по отношение на изказванията за нарушение на човешките права в Синдзян. Няколко страни, измежду които Съединени американски щати, Канада и Нидерландия, даже упрекнаха Народната република Пекин изрично отхвърля тези обвинявания, заявявайки, че репресиите в Синдзян са нужни за попречване на тероризма и премахване на ислямския екстремизъм.
 Щатите обмислят дипломатически протест на Зимната олимпиада в Пекин
Щатите обмислят дипломатически протест на Зимната олимпиада в Пекин

Заради китайските репресии против малцинството уйгури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР