Наскоро представеният Honor Magic6 Pro е оборудван с второто поколение

...
Наскоро представеният Honor Magic6 Pro е оборудван с второто поколение
Коментари Харесай

Второто поколение силициево-въглеродна батерия вече се използва в сериен смартфон. Honor Magic6 Pro е получил такава батерия

Наскоро показаният Honor Magic6 Pro е оборудван с второто потомство на силициево-въглеродна батерия, която обезпечава по-надеждна работа при разнообразни условия. Както и по-голяма компактност на силата. Батерията е първата в света на смарт телефоните, която има независим чип, именуван Power Enhanced Chip Honor E1.

Новата технология за акумулатори употребява силиций вместо графит за негативния електрод. Самият силиций има няколко съществени преимущества пред графита, като най-значимото е неговата компактност. Силициевият анод предлага 10 пъти по-голяма компактност на силата спрямо графита, само че се уголемява в размер с до 300% и има по-кратък витален цикъл. Ето за какво Honor употребява силициево-въглероден анод, с цел да компенсира присъщите на силиция дефекти.

Honor споделя, че технологията за лазерно насочване с микротунелиране има огромно значение, когато се употребява за анода на силициева основа. Тя усилва контактната повърхност сред електролита и анода на силициева основа, като отключва използваемия потенциал в диапазона на ниско напрежение. В последна сметка тя спомага за увеличение потенциала на батерията. По този метод може да се употребява повече от наличния заряд.

Второто потомство силициево-въглеродна батерия може да се похвали и с огромни усъвършенствания при зареждането. За да обезпечи оптимална продуктивност, компанията даже е добавила независим чип за ръководство на батерията.

Самият чип непрестанно контролира тока според от околната среда и съответните натоварвания. По думите на Honor това прави батерията по-безопасна и ѝ разрешава да работи по-добре в рискови метеорологични условия, изключително в студено време. Като в същото време предлага по-точни процентни показания за оставащия заряд на батерията. Това разрешава на новия Magic6 Pro да се зарежда с 80 W, вместо с 66 W.

Honor твърди, че Magic6 Pro превъзхожда всички смарт телефони при -20°C със своята висока успеваемост на работата на новата батерия. Интересно е, че Tesla работи по такава технология за акумулатори от 2016 година и към този момент я е приложила в някои от своите електрически автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР