Наскоро построеният Panlong Ancient Road в Западен Китай има толкова

...
Наскоро построеният Panlong Ancient Road в Западен Китай има толкова
Коментари Харесай

Път с над 200 завоя във формата на дракон стана главна туристическа атракция в Китай

Наскоро издигнатият Panlong Ancient Road в Западен Китай има толкоз доста завои - над 200 - че бързо се трансформира в туристическа атракция. Погледнат от въздуха, пътят приема формата на змей, откъдето идва и името му – Панлонг е воден змей в китайската митология.

Инженерите зад този път явно имат вяра в поговорката „ Един добър завой заслужава още един “.

Наскоро издигнатият Panlong Ancient Road в Западен има толкоз доста завои - над 200 - че бързо се трансформира в туристическа атракция.

Най-фотогеничната му част съдържа поредност от стръмни завои, които внезапно се издигат от платото в планината – парадайс за въодушевени водачи и пъкъл за страдащите от гадене.

Погледнат от въздуха, пътят приема формата на змей, откъдето идва и името му – Панлонг е воден змей в китайската митология .

Пътят с дължина 75 километра, който локалните поданици назовават ​​Plateau Sky Road, се намира в таджикистанския самостоятелен регион Таксорган, провинция Синдзян. Първоначалната му цел е да обезпечи достъп до планините Кунлун за локални фермери и стада.

Но откогато е открит през юли 2019 година, той е споделян непрестанно от консуматори на Instagram, You Tube и фотографи с дронове, нетърпеливи да документират съвсем нереалистичната му хармония.

Пътят доближава до 4200 метра надморска височина от първична 1000 метра, написа " Дейли Мейл ".
Интересни забележителности в Китай! Елате на виртуална разходка:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР