Наскоро открит код показва, че Android P, чието официално име

...
Наскоро открит код показва, че Android P, чието официално име
Коментари Харесай

Новият Android ще спира достъпа на зловредни приложения до камерата на устройствата?

Наскоро открит код демонстрира, че Android P, чието публично име би трябвало да стане ясно до лятото на 2018 година, ще лимитира достъпа на приложенията до камерата и микрофона на устройствата, в случай че те действат във фонов режим , оповестиха от XDA Developers, общественост от разработчици. Новата функционалност ще помогне на потребителите, които се концентрират върху персоналната си цялост и сигурността на данните си, да не се тормозят в такава степен от опцията злонамерени приложения скрито да наблюдават и проучват тяхното държание.

Прочетете още: Нова функционалност за отбрана на Фейсбук конфигурира шпионски програмен продукт

Към днешна дата, макар че Гугъл неоспоримо влага доста старания в подобряването на цялостната сигурност на Android, известията за злонамерени приложения, причиняващи безпорядък измежду потребителите, се появяват непрекъснато. Само преди няколко месеца да вземем за пример стана ясно, че злоумишлен програмен продукт, наименуван GhostCtrl, скрито е записвал аудио и видео от голям брой устройства с Android.

Що се отнася до въпросния код за Android P, който в началото е открит в Android Open Source Project, неговата функционалност е да направи по този начин, че всяко приложение, което се окаже неактивно, ще получава код за неточност, в случай че се опита да задейства камерата или микрофона на устройството.

И макар че това няма по какъв начин да не се окачестви като добра вест, софтуерното издание Slashgear предлага забавен сюжет, при който това ограничаване в действителност може да е в ущърб на потребителя.

Има евентуално вероятен случай, в който потребителят желае камерата му да се включва, без знанието на индивида, който употребява устройството. Съществува клас приложения против кражба, които по избор на потребителя стартират да записват с предната камера, с цел да снимат вероятно крадеца или най-малко мястото, на което се намира, без да го предизвестяват за това. Новата функация на Android P би направила това невероятно ”, считат от изданието.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР