Наскоро от Mercedes обявиха крайното си решение да се откажат

...
Наскоро от Mercedes обявиха крайното си решение да се откажат
Коментари Харесай

BMW ще запази механичната трансмисия, но с някои условия

Наскоро от Mercedes оповестиха крайното си решение да се откажат от колите с механична трансмисия през идващите години, като те изцяло ще изчезнат от гамата на немския производител напълно скоро. Основната причина за това е слабият интерес от страна на клиентите, който не покрива разноските на компанията. BMW въпреки това разгласи, че ще се опита да резервира „ ръчката “ или най-малко до момента в който може да направи това. В изявление пред Autocar, Фран ван Мийл съобщи, че се радва за това, че половината от поръчките за М2 са за коли с механична трансмисия.
`BMW

„ От техническа гледна точна има доста малко аргументи да я запазим. По-тежка е, по-бавна и получавате по-висок разход на гориво от алтернативата. Но клиентите и почитателите са тези, които в действителност обичат механичната трансмисия. Това им дава връзка с която да показват, че те могат да овладеят звяра и точно това е задачата. Ние желаеме да я запазим. “, удостовери Мийл.
`BMW

Към момента в гамата на BMW в Европа се оферират няколко модела, които разчитат на механична трансмисия, само че при съвсем всички, те са комбинирани с най-малките мотори и се оферират с ниско равнище на съоръжение. Очаква се в бъдеще класическият скоростен лост и трите педала да бъдат предлагани единствено в М коли, какъвто е казусът с последното потомство М3/М4, както и новото М2, което чакаме да забележим скоро. По проект, новото М2 ще е последната кола от М дивизията, която няма да разчита на електрическа помощ в лицето на електромотор и хибридна система, което поражда някои въпроси по отношение на бъдещето на механичната трансмисия и по какъв начин BMW ще успее да комбинира двете неща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР