Наскоро навършило 14 години момче от павелбанското село Скобелево ще

...
Наскоро навършило 14 години момче от павелбанското село Скобелево ще
Коментари Харесай

Съдят 14-годишно момче, убило жестоко съседско момиче

Наскоро навършило 14 години момче от павелбанското село Скобелево ще застане пред Темида в старозагорския областен съд по обвиняване в невъзмутимо ликвидиране на с година по-малка от него съседка, написа Монитор бг.

Трагичният за дребната Диана случай е станал на 24 октомври м.г., към момента топлото тяло на момиченцето е намерено минути по-късно от негова близка, само че гибелта настава на път за болничното заведение.

Извършителят, осмокласникът тогава в павелбанскатна гимназия по ресторантьорство и туризъм Тунджай Идризов е арестуван часове по-късно при опит да се укрие в гъсталаците към селското школо, в което е учил дружно с жертвата си.

Фаталната рана била нанесена с нож в гърдите на Диана, която четяла книга в двора на фамилната къща, мотив за експанзията от страна на младежа бил отвод да получи запалка от момичето. Нанесени са били общо три удара с кухненския нож, два от тях са били в тил.

По думите на скобелевчани Тунджай бил относително образцов, не се било случвало да влиза в пререкания, постоянно го виждали да пуши, леко заеквал, само че другояче бил мирен по манталитет.

„ Зная, че в Павел баня с него са работели ресурсни учители, само че каква са аргументите – никой не е казвал. Той има и сестра, която си е напълно добре.

Нямат някакви проблеми и родителите му, в случай че и таткото рядко да се хваща някъде да работи. Той си проличава и по къщата, в която са се настанили, същински коптор е… “, разяснява кметът. Ахмед Сули.

„ Диана беше доста добричка, в никакъв случай с никого не се е карала, постоянно гледаше в случай че може с нещо да услужи, нямаше профил нито във Facebook, нито в Инстаграм, все залягаше над учебниците.

Никога не е ставало дума да има нещо общо с Тунджай, познаваха се, нали живеят през две къщи, пък и до скоро всеки ден се виждаха в учебно заведение …

Диана щеше да чества рождения си ден на 30 октомври, беше решила да почерпи съучениците в скадкарницата. “, описа братовечдка ѝ, десетокласничката Севгил.

В хода на досъдебното произвеждане са били осъществени голям брой експертизи, включително и психолого – психиатрична, която трябвало да даде отговор на въпроса дали малолетният палач е разбирал какво прави.

Срещу Тунджай Идризов е с повдигнато обвиняване за това, че на 24 октомври 2020 година в село Скобелево съзнателно е умъртвил малолетната Диана Г., само че като малолетен е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си – закононарушение по чл.116, ал.1, т.4, предложение второ по отношение на чл.115 по отношение на чл.63, ал.1, т.1 от Наказателен кодекс, прецизират от прокуратурата. Разпоредителното съвещание е планувано за 11 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР