Наскоро НАТО отбеляза 75 години от своето създаване. По време

...
Наскоро НАТО отбеляза 75 години от своето създаване. По време
Коментари Харесай

НАТО: Украйна може да разчита на нашата подкрепа и сега, и в дългосрочен план

Наскоро НАТО означи 75 години от своето основаване. По време на двудневна среща в Брюксел, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг даде обещание поддръжка за Украйна в дълготраен проект.

„ Съюзниците се споразумяха да поддържат проекта за по-голямата роля на НАТО във военната помощ и образованието. Подробностите ще станат ясни в идващите седмици. Украйна може да разчита на поддръжката на НАТО в този момент, само че и в дълготраен проект “, сподели той.

Генералният секретар предложи фонд в размер на 107 милиарда $ за интервал от 5 години.

Военната поддръжка на Алианса е от решаващо значение. Преди една година страните членки Полша и Словакия предоставиха на Украйна по-голямата част от своите руски изтребители МиГ-29.

Полковник Евгений Булацик, деец и пълководец на 7-а тактическа авиационна бригада, споделя, че западните доставки са им разрешили да модернизират остарелия си флот.

„ Осигуреното съоръжение беше употребявано дейно. Тези оръжия имат по-голям обхват и са доста по-точни и ефикасни от руските модели. Надявам се, че комбинацията от двете оборудвания ни дава късмет за оцеляване и даже за победа “, сподели той.

След като украинските самолети бъдат приспособени да работят с западните оръжейни системи, те се трансформират в ефикасна платформа за поразяване на цели.

Полковник Булацих акцентира нуждата от повече муниции и изрази вяра за безпроблемното идване на американските изтребители F-16.

„ Интегрирането на западните самолети в съществуващия ни флот ще ни даде по-големи благоприятни условия за дейно противопоставяне на военновъздушните сили на Русия “, сподели Булацих.

Андрий, водач деец, който избира да не разкрива семейството си от съображения за сигурност, е бил цивилен водач преди войната. Той е направил последния си полет с аероплан Airbus единствено четири дни преди началото на войната. В момента извършва военни полети всекидневно.

И водачът, и командирът имат вяра, че посредством военните доставки на НАТО ще съумеят да трансформират обстановката на фронтовата линия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР