Наскоро ме питаха как може едно момче, което е виртуоз

...
Наскоро ме питаха как може едно момче, което е виртуоз
Коментари Харесай

Валери Йорданов за новия си филм „Шекспир като улично куче“

Наскоро ме питаха по какъв начин може едно момче, което е виртуоз в юмруците и оцелява на улицата, да борави с Шекспирови текстове и да ги познава. А аз пък попитах за какво да не може, цялостно е с такива момчета. Връзката с това по какъв начин живееш и дали оцеляваш по-трудно или по-лесно, и Шекспир, е доста директна. Това съобщи артистът и режисьор Валери Йорданов в студиото на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria. Той показа новия си филм „ Шекспир като улично куче “, който потегля по кината на 3-и февруари.

Не интересува дали този филм ще бъде българското предложение за „ Оскар “. Интересува ме след време някой, който в този момент е на 16, да каже: „ Ей, тоя филм ме накара да направя подобен и подобен избор “. Това е по-ценно. Не да дава уроци, само че да насочва в вярната посока. А тя да бъдем такива, каквито сме. Да престанем да се преструваме, апелирам, добави той.

Йорданов приказва и за обстановката в Народния спектакъл: „ Всички представления са разпродадени, само че мога да кажа, че паниката ми е, че няма билети за възпитаници. Има 10 места с понижение. Не можем да си позволим да играем зрелище, което тези хлапета би трябвало да гледат, което може да даде самочувствие, което играем от 18 години, да не можем да вкараме деца на по-нормални цени. Това не е частен спектакъл. Винаги е имало квота да влязат до 200 души на понижени цени. Колкото и преференциално да е стопански това на театъра, или не знам на кой, духовно не е преференциално. Аз съм срещу това. Взел съм тази позиция и ще остана на нея “.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР