Наскоро маслото загуби позицията си сред храната. Казват, че има

...
Наскоро маслото загуби позицията си сред храната. Казват, че има
Коментари Харесай

Не случайно го наричат бялото злато за тялото ви, като разберете колко е полезно, ще го хапвате поне веднъж дневно

Наскоро маслото загуби позицията си измежду храната. Казват, че има доста холестерол, вреди на фигурата и така нататък Но заслужава да се означи, че този артикул е един от най-уважаваните измежду тибетския народ и вероятно знаете за тяхното положително здраве и дългоденствие.
Всъщност изгодите от маслото за тялото ви са доста огромни. Но доста постоянно безскрупулни производители прибавят растителни мазнини към него или даже вършат елементарен маргарин вмесо него, тъй че този артикул е придобил неприятна популярност. Редакторите ни през днешния ден ще ви кажат на какво би трябвало да обърнете внимание при закупуването на масло и каква е неговата изгода.

За да може маслото да служи за положително здраве, то би трябвало да е с високо качество. Днес производителите са се научили да създават артикули от най-нискокачествените първични материали, скотски мазнини се заменят със зеленчуци и даже маслото не е изключение. Ето за какво, преди да говорите за изгодите от естествен артикул, би трябвало да знаете по какъв начин да го изберете.
КАК ДА ИЗБЕРЕМ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО МАСЛО
Разберете кое е масло във вашата страна и кое е маргарин. Ако видите маргарин в масло, поставете този артикул настрани. Съхранявайте маслото при температура не по-висока от 6 градуса. Срокът на валидност не би трябвало да надвишава 30-35 дни. Ако продуктът се съхранява по-дълго, тогава той ясно съдържа специфични добавки.

Предпочитайте маслото във фолийни опаковки, а не хартия. На светлина, маслото става жълто, губи витамин А.

Фолиевите опаковки пречат на този развой.

Когато купувате масло на пазара, не се колебайте да го опитате. То би трябвало бързо да се стопи в устата ви и да не залепва към зъбите, както прави маргаринът. Също по този начин обърнете внимание на рязането: то би трябвало да е изсъхнало, компактно, лъскаво и без разслояване.

Маслото би трябвало да има светло- жълтеникав нюанс, като през зимата естественото масло е по-светло, а през лятото по-тъмно. Това се дължи на качеството на тревата, която животните ядат. Но не би трябвало да е бяло или жълто.
Естественото масло елементарно се намазва върху хляба. Ако то се разпада, тогава има доста вода в него.
Вкъщи можете да проведете опит. Поставете парче масло в гореща вода. Качественият артикул ще се разтвари в идентична локва, а подправената ще се стопи на буци.

Представяме на вашето внимание няколко положителни аргументи за прибавянето на масло към менюто ви
ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА МАСЛОТО

Маслото – най-лесно всмуканият източник на витамин А, който е нужен за поддържане на работата на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Потреблението на масло не води до наднормено тегло. В състава си мастни киселини, които се употребяват от тялото единствено за сила, а не за телесните мазнини. След консумирането на маслото има чувство за цялост. Гладът понижава, което значи, че няма да преяждате.
Маслото е превъзходен източник на йод, чиято липса може да аргументи проблеми с щитовидната жлеза.
Маслото усъвършенства храносмилателния тракт. То понижава честотата на диария при деца и запек при възрастни.

Хората, които употребяват масло, са по-малко застрашени от инфаркт.

Мастните киселини на маслото улесняват абсорбирането на такива значими витамини като А, Е, D, К. Дори се предлага да се готви с масло, а не на слънчогледово олио. За да не изгори маслото, би трябвало да добавите малко зехтин.

Маслото е богато на антиоксиданти. Те понижават опцията за развиване на рак и атеросклероза.

Сега знаете какъв брой потребно е маслото и по какъв начин да изберете първокласен артикул. Намерете място за него във вашата диета – тялото ви ще бъде предостатъчно. Споделете потребна информация с приятелите си в обществените мрежи!

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР