Наскоро Logitech обяви най-новата си уебкамера, подходяща за създаването на

...
Наскоро Logitech обяви най-новата си уебкамера, подходяща за създаването на
Коментари Харесай

Logitech MX Brio качва видео комуникацията ви на следващо ниво

Наскоро Logitech разгласи най-новата си уебкамера, подобаваща за основаването на качествена картина по време на конферентни диалози или стрийминг, поддържаща 4К. MX Brio се нарежда като много преференциална покупка измежду предложенията с толкоз високи благоприятни условия и може да се откри на цена под 400 лева, предлагайки в действителност качествена картина и забавни трикове, които я отличават от съперниците.

По време на представянето ѝ компанията дефинира тази уебкамера като „ най-усъвършенстваната до момента “. Съвсем естествено, откакто уместно я е оборудвала с най-големия датчик за изображения, употребен в миналото от уебкамери с марката Logitech. Разбира се, това допуска заричане за фрапантно по-високо качество на изображението, съчетано с някои софтуерни екстри, с цел да се извлече най-хубавото от хардуера.

На пръв взор Logitech MX Brio има доста преимущества. Тествах я при всяка опция, която имах през последния месец в платформи като Microsoft Teams, Zoom и Skype и останах впечатлен, само че ето всичко за камерата едно по едно в нашето ревю.

Дизайн и направа

Logitech не е излязла отвън пътя, с цел да създаде главозамайващо устройство тук, като е запазила дизайна толкоз промишлен, колкото е допустимо. Продуктът наподобява толкоз изтънчен, колкото бихте очаквали от периферно устройство на Logitech от серията MX. Комбинацията от алуминий и рециклирана пластмаса обезпечава солидно качество на направата без разхлабени или скърцащи елементи. Основната част на камерата се отделя от многостепенната стойка, като за задържането ѝ на място се употребява композиция от механизми за закрепване и кръгла пластмасова повърхност.

Вместо да се закрепва към монитора благодарение на щипка, в случай че се стремите да монтирате уеб камерата на върха на статив или стойка, има отвор за винт, който да ви помогне там. Самото закрепване е много крепко, макар че разрешава свободно придвижване около две оси.

Тази панта дава опция и за една страхотна функционалност, наречена „ Режим на проявление “, която ви разрешава елементарно да наклоните камерата на към 90 градуса, с цел да покажете протичащото се на бюрото ви от птичи взор, като по едно и също време с това обръщате ориентацията на изображението. Пластмасовият клипс предлага сигурен захват, макар че би могъл да се възползва от малко повече резистентност, изключително с тежестта на кабелната връзка USB-C на гърба.

Софтуер

Тук нещата са в действителност доста, даже не съм сигурен, че открих всичко благоприятни условия, които MX Brio предлага. Като стартираме със съвместимостта, Logitech MX Brio е сертифициран за Microsoft Teams, Гугъл Meet, Zoom, Skype и WebEx и други От позиция на операционната система, този модел е подготвен за Windows, macOS и ChromeOS. Що се отнася до софтуерния пакет, който дава опция за потребление на всички елегантни функционалности на уеб камерата, той в действителност е разграничен на четири.

Logitech Capture предлага най-изчерпателния набор от функционалности. От стрийминг и шерване на екрани в шест формата за снимане на изгледи, корекции на качеството и филтри до стилове на текста, фонове, рамки и преходи – това е универсалният артикул за всички ваши потребности от диалози и стрийминг.

Освен това можете да избирате сред Logi Option+, Logitech G Hub и LogiTune. За благополучие и трите оферират съвсем идентичен набор от функционалности и варианти за персонализиране, с цел да си свършите работата. Имайте поради, че Logitech MX Brio би работила чудесно и без да инсталирате някой от софтуерите на компанията.

Качество и надзор

Уеб камерата е снабдена със датчик за изображения Sony STARVIS, който предлага 8,5-мегапикселова разграничителна дарба, до 90-градусово зрително поле и 4-кратно цифрово нарастване. Уеб камерата може да снима 4K 30 фрагмента в секунда или Full HD с периодичност на фрагментите 60 фрагмента в секунда. Качеството на суровия материал е много впечатляващо в добре осветена среда, изключително в случай че работното ви място е изложено на естествена светлина. В изображението има обилие от цветове, добър баланс сред фокуса на напред във времето и фона и допустима рязкост.

Освен това във фонов режим се правят голям брой софтуерни и подхранвани от изкуствен интелект оптимизации, в това число отплата на светлината, конфигурация на експозицията, възстановяване на лицето и отплата на шума. Общият резултат е впечатляващ, без значение от платформата за видеоразговори или стрийминг, на която разполагате MX Brio. Харесва ми и фактът, че има физически затвор за скриване на облика с просто завъртане на въртящата се рамка на обектива.

Допълнително преимущество са и двойните микрофони на уеб камерата. Вентилаторите на моя геймърски преносим компютър Acer стават много мощни, когато работят в режим Turbo, само че микрофоните подсигуряваха, че гласът ми към момента е отличим за индивида от другата страна по време на голям брой видеоразговори в WhatsApp и Гугъл Meet. Това не е тъкмо съпоставимо със специфичните микрофони или даже с качеството, което получавате от телефон, само че подобрението на цялостното качество на звука въпреки всичко е добре пристигнало, изключително когато е улеснено от уебкамера.

Що се отнася до контролите, получавате задоволително в приложенията Logi Option+, LogiTech G Hub. От главните принадлежности като плъзгачи за бляскавост и експозиция до по-подробни варианти като експозиция, осцилация, отплата на светлината и HDR, тук има с какво да си играете. Някои от тях – изключително автоматизираната експозиция, HDR, автоматизираният баланс на бялото и компенсацията на светлината – вършат забележима разлика в конюнктура с ниска осветеност. Настройката на зрителното поле също е потребна, като ви разрешава да избирате сред 65, 78 и 90-градусова гледка на настройката на работното пространство.

Ако тук ви интересуват дребните елементи, свързани с качеството на изображението, уебкамерата на Logitech прави нещо самобитно. При естествена светлина салдото на бялото клони по-близо до по-топлата страна с спомагателна доза експозиция. На закрито корекциите на изображението са противоположни. Пред работна станция с два монитора, ситуирани в тъмна стая, експозицията е предстоящо ниска и цветовата химия има лек наследник нюанс.

Ако заобикалящата ви среда има задоволително естествена светлина, всичко, което би трябвало да извършите, е леко да намалите експозицията от приложението Logi Options+ или от таблото за ръководство на G Hub. По този метод освен получавате звук на кожата, който е по-близък до действителния, само че и детайлите на повърхността се усъвършенстват. В затворени пространства с предизвикателна видимост забелязах, че системата за автоматизирана експозиция дава по-добри резултати спрямо ръчния метод, при който би трябвало да експериментирате със скоростта на пандиза и стойностите на ISO.

Също по този начин забелязах, че в закрити пространства с малко фонова светлина и конфигурация на температурата, заложена на цената по дифолт, смяната на степенуването на контраста от 45 на 55 по скалата внезапно промени цветовия баланс от наследник към червен. Ако се стремите да избегнете свръхкомпенсиране на експозицията и салдото на бялото, поддържайте равнищата на бляскавост сред 30 и 60 % за най-хубави резултати без преливащи цветове. Цифровото нарастване с 4х приближение свърши възхитителна работа, като извади дребни елементи като косъмчетата по лицето ми и текстурите на тъканите и експонира цвета на очите сносно.

Картина

В края на краищата това е уебкамера и в главната си работа Logitech MX Brio минава с отличен резултат. Сравних видеоизхода от камерата Logitech с видеоклипове, снимани от други сходни камери и телефони от висок клас като картината от нея постоянно беше много по-добра.

Logitech стартира Right Sight – технология за кадриране с изкуствен интелект, за която се допуска, че прави настройки на придвижването на обектива и нарастването по време на видеоразговори, тъй че всички да са в кадър, ненапълно сходно на технологията Center Stage на Apple. Според моя опит активирането ѝ в приложението LogiTune не докара до забележима разлика.

Но сама по себе си и спрямо сходни ценови варианти на пазара, тази уебкамера елементарно се подрежда покрай върха. От моя опит с уебкамери няма доста решения, които да са опция на този артикул

В последна сметка

Logitech MX Brio сервира съблазнителна композиция от кадърен хардуер и функционалности, с цел да го считате за собствен благонадежден сателит за видеоразговори. Няма по какъв начин да се оплачем от качеството на направата, а равнището на контролите, с които разполагате, няма да ви остави да желаете повече с някакви явни пропуски.

Сензорът на камерата се оправя със забележителна работа и обезпечава внезапни видеоклипове с висока разграничителна дарба без нещо неприятно, което да отбележим. Всъщност този в действителност свети в обстановки с ниска осветеност, без да изисква профилирана светлинна екипировка.

Изображението е много качествено и при автоматизиран режим, а софтуерът е доста прелестен и безусловно има неща, които даже не знаете, че ви трябват.

Като цяло закупуването на тази камера е сигурна инвестиция, в случай че организирате доста видео връзка и ще направи по този начин, че да изглеждате много по-добре и събеседниците ви да ви възприемат много по-ясно

Плюсове
 Страхотно качество на изработката  Впечатляваща картина  Въртящ се диск за затваряне на камерата  Множество принадлежности за персонализиране
Минуси
 Висока цена
Характеристики
Размер на продукта6.2 x 9.8 x 5.2 cmТип на свързванеUSB-CДължина на кабела1.5 mТегло0.38 kgМикрофонВграденРазмер на опаковката15 x 7 x 14 cmТегло на продукта0.176 kg
Съвместимост с платформиLinux, MAC, Windows
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР