Наскоро Лайткойн (LTC) преживя третото си халвинг събитие, което доведе

...
Наскоро Лайткойн (LTC) преживя третото си халвинг събитие, което доведе
Коментари Харесай

Лайткойн: Халвингът нямаше очаквания ефект – да очакваме ли подем?

Наскоро Лайткойн (LTC) претърпя третото си халвинг събитие, което докара до понижаване на премиите за LTC блок от 12.5 LTC на 6.25 LTC.

За разлика от типичните растежи на цените, следени след халвинг, цената на LTC не скочи внезапно. Вместо това известната криптовалута стана очевидец на спад от 5.9% през последните 24 часа и на спад от 20% през последните 30 дни.

Причината за неналичието на ценово рали след халвинга остава неразбираема. Една от опциите е актуалният спад на целия крипто пазар да е повлиял на интереса на вложителите към събитието. Освен това разнообразни макроикономически фактори като повишението на лихвените проценти и данните за заетостта може да са съдействали за неналичието на обилни придвижвания на крипто пазарите.

Халвинг събитието може да се преглежда и като събитие от вида “ “, сходно на прехода на Етериум към консенсусния механизъм за доказване на залог (PоS). Очакването, предшестващо халвингът, може да е довело до повишение на цените, само че откакто събитието се случи, цените се намалиха и даже паднаха под равнищата от преди събитието.

Като се има поради историческото показване на Лайткойн, незабавните покачвания след халвинга са необичайност. Обикновено ралито настава няколко месеца след събитието или даже след повече от година. Въз основа на историческите данни е допустимо да има евентуално рали за LTC по-късно през 2023 година или вероятно през 2024 година  

От значително значение е обаче да се има поради евентуалното влияние на макроикономическите събития, като да вземем за пример споменаването на Федералния запас на Съединени американски щати за покачване на лихвените проценти през септември, което може да внесе по-голяма волатилност на пазара и да попречва ралито.

Като вземат поради всички тези фактори, специалистите предвиждат, че крипто пазарът може да навлезе в нов бичи интервал през 2024 година, което може да проправи пътя за доста рали на Лайткойн.

Въпреки това вложителите би трябвало да останат бдителни и да вземат поради другите стопански условия при вземането на всевъзможни капиталови решения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР