Наскоро китайското посолство напомни, че Законът за забрана на добива

...
Наскоро китайското посолство напомни, че Законът за забрана на добива
Коментари Харесай

Още една държава забрани копаенето на Биткойн

Наскоро китайското посолство подсети, че " Законът за възбрана на добива на криптовалути и други виртуални активи " в Ангола публично е влезнал в действие.

Този закон афишира добива на криптовалути в африканската страна за незаконна активност, която се санкционира със затвор от 1 до 12 години.

Ангола, третият по величина производител на нефт в Африка и бивш максимален снабдител на недопечен нефт за Китай, претърпя напор на китайски миньори, занимаващи се с рандеман на BTC . Новият закон обаче постанова строги санкции на лицата, които вземат участие в такива действия.

Според закона притежаването на осведомително, информационно и инфраструктурно съоръжение, употребявано за действия по “добив ” на виртуална валута, ще докара до присъда от една до пет години затвор и конфискация на съответното съоръжение.

Добиването на криптовалута независимо или посредством други лица, както и свързването на такова съоръжение за рандеман към националната енергийна система, ще докара до присъда от 3 до 12 години затвор.

Лицата, които злоупотребяват с лицензи за енергийни уреди за тези действия, ще бъдат наказани на затвор от 3 до 8 години.

Китай към този момент забрани транзакциите с виртуални валути, като съобщи, че “криптовалутите нямат същия юридически статут като законното платежно средство ” и че “участието в бизнес, обвързван с криптовалути, е нелегално финансово държание ”, съгласно оповестено изказване.

Анголското държавно управление последва този напън. От предходната година насам няколко китайски жители в Ангола се сблъскаха с правни последици поради съмнения за виртуален “добив ” и нелегално потребление на електрическа енергия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР