Наскоро Жил Симон обяви, че ще прекрати кариерата си в

...
Наскоро Жил Симон обяви, че ще прекрати кариерата си в
Коментари Харесай

Приказката приключи: Публиката на Ролан Гарос си взе сбогом и с Жил Симон

Наскоро Жил Симон разгласи, че ще приключи кариерата си в края на сезона. 37-годишният деец изпадна от топ 100 в ранглистата и допускаше тежки провали даже в Чаланджър Тура. Това означаваше, че французинът ще изиграе своя финален Ролан Гарос по време на тазгодишното издание на шампионата, както стори и Жо-Вилфред Цонга, но никой не му даваше особени шансове да направи нещо значимо, имайки поради седемте му следващи провали по-рано през годината.

Симон обаче потвърди, че към момента е кадърен да продуцира първокачествен тенис и реализира извънредно неочакван триумф на старта против 16-тия подложен Пабло Кареньо Буста, а след това надигра и Стийв Джонсън. Това позовли на локалния любим през днешния ден да премери сили със остарелия си познайник Марин Чилич, който беше надигравал цели 6 пъти от общо седем опита. Все отново моментната форма на хърватина взех връх и той се наложи над изтощения си противник с разгромното 6:0 6:2 6:2, а в осминафиналите го чака конфликт със международния номер две Даниил Медведев.

Мощта на Чилич взе превес в началните минути и станахме очевидци на същинско тенис показно от по-високоранкирания състезател. 20-ият подложен завършваше с лекост прекомерно пасивните удари на французина, които се приземяваха плитко в полето на съперника и за някогашният първенец от Шлема не представляваше проблем да пласира високо количество завършващи удари, което напълно скоро го води до спечелването на откриващата част.

Серията на балканеца се усили до 8 следващи гейма, когато най-сетне ветеранът се разписа в резултата. Последва обаче мигновен рибрейк на нула и скоро любимецът имаше преднина от 5:1. Тогава международният номер 158 най-сетне загатна за същинските си качества, достигайки до някои привидно невъзможни топки и понижи изоставането си до 3:5, но нямаше сили да сътвори някакъв по-сериозен поврат.

Тежките предишни дуели пък несъмнено започнаха да натежават за Симон, чието напредване по корта се вложи доста в третия сет. Местният любим накуцваше съществено, до момента в който Чилич можеше просто да насочва умерено топката по ъглите на корта, изстисквайки и последните останали сили на съперника си. Все отново французинът не спря да се бори, единствено че нямаше нужните причини за победа през днешния ден и беше изпратен с бурни аплодисменти от почитателите, откакто изигра последния си мач в кариерата на Ролан Гарос.

Thank you for all the memories in Paris,! |
— ATP Tour (@atptour)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР