Наскоро излезе класацията на AnTuTu за най-мощните смартфони, предлагани в

...
Наскоро излезе класацията на AnTuTu за най-мощните смартфони, предлагани в
Коментари Харесай

Ето ги най-мощните смартфони за месец март според AnTuTu

Наскоро излезе класацията на AnTuTu за най-мощните смарт телефони, предлагани в Китай. Сега компанията показа интернационалния рейтинг на мобилните телефони за месец март. Не че не можем да се досетим кой е преди всичко – към този момент Samsung е единствената интернационална компания, вградила новите Snapdragon 865 SoC в своите флагмани. Така че до момента в който чакаме новия модел OnePlus или още един Asus ROG гейминг телефон, най-хубавото ще предлага южнокорейската корпорация.
 Ето ги най-мощните смарт телефони за месец март съгласно AnTuTu

Най-новите смарт телефони от серията Samsung Galaxy S20 са се изкачили на първите четири места в класацията. На първо и второ място са S20 Ultra 5G и S20+ 5G с резултат надлежно 562 262 и 549 904 точки. И двете устройства са оборудвани с Qualcomm Snapdragon 865 с опция за 5G свързване и 12GB оперативна памет.

Те са следвани от Exynos 990 разновидностите със надлежно 519 297 и 516 138 точки. Средата на класацията ненадейно се раздира от геймърския флагман на Asus – ROG Phone 2, който е на пето място с резултат от 510 080 точки, макар съществуването на предходното потомство Snapdragon 855+.

Едва след него следва останалата част от S20 серията в лицето на Samsung Galaxy S20 и S20+. Двата смарт телефона се базират на последното потомство Exynos 990 SoC, само че нямат 5G модем (и 4GB по-малко RAM). Едва след тях се подреждат два от смарт телефоните на OnePlus и един на realme.

 Ето ги най-мощните смарт телефони за месец март съгласно AnTuTu

AnTuTu разгласи и своята ранглиста за бюджетни телефони, като резултатите са съвсем същите по отношение на предишния месец. На първо място е Xiaomi Redmi Note 8 Pro със системата върху чипа Mediatek Helio G90T, което е огромна победа на Mediatek над Qualcomm и серията процесори Snapdragon 700. С резултат от 292 510 точки, телефонът има забележителна преднина от второто място макар съществуването на по-малко оперативна памет (8GB). След него се подрежда още едно устройство на същата компания, Xiaomi Mi Note 10 Pro, с 268 759 точки. Въпреки флагманската камера то разполага с не толкоз флагманската SoC Snapdragon 730G и 8GB RAM. На трето място е Xiaomi Mi 9T със Snapdragon 730, 6GB RAM и резултат от 265 231 точки.

Като цяло в тази ранглиста доминират предложенията на Xiaomi, като на шесто и десето място са още два смарт телефона на същия производител, надлежно Mi Note 10 и Mi 9 SE. Любопитен е и възходът на realme с цели три устройства, най-хубавото от които е realme X2 на пето място с 265 028 точки. Два от смарт телефоните от А серията на Samsung също участват, като на четвърто място, изненадващо, е Galaxy A71 с 265 041 точки, а Galaxy A80 е едвам на седмо място. Класациите обаче безусловно ще се трансформират с дебюта на смарт телефони с Qualcomm Snapdragon 765G и Mediatek Dimensity 1000 SoC. Това ще бъдат и първите бюджетни телефони, предлагащи 5G на по-широк кръг от консуматори.

AnTuTu сформира статистиките си посредством голям брой проби на бенчмарка, изпълнени на смарт телефоните на разнообразни консуматори по света. Затова и към момента не виждаме информацията от Huawei P40 смарт телефоните, за които би трябвало да се съберат още данни. Очаква се OnePlus да оглави класацията след анонса на идващото си потомство флагмани. Компанията се прочу с безупречната си оптимизация на Android системата за своите телефони, ипреварвайки конкуренцията.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР