Наскоро Google публикува нова версия на Google Analytics на име

...
Наскоро Google публикува нова версия на Google Analytics на име
Коментари Харесай

Какво ново в новата версия на Google Analytics

Наскоро Гугъл разгласява нова версия на Гугъл Analytics на име Гугъл Analytics 4. Ако сте измежду потребителите на платформата или планирате да се присъедините към нея, с цел да събирате информация за представянето на бизнеса си онлайн, Питър Рослър разкрива най-големите преимущества на новата версия.

Прогнози и разбори, задвижвани от изкуствен интелект

Когато прилагате усъвършенствани модели за машинно образование, можете да употребявате автоматизираната платформа за предизвестия за трендовете в данните ви. Например инструментите могат да ви известяват за възходящо търсене на артикул, който продавате. Можете също да употребявате тази технология, с цел да определите евентуални резултати, в това число проценти, както и евентуални доходи, които можете да спечелите от съответна група клиенти.

Освен това можете да изпълнявате разбори, с цел да разберете по-добре за какво някои клиенти са по-склонни да харчат повече пари от други. Това ще ви помогне да предвидите бъдещите им дейности.

Отчитане на виталния цикъл на клиента ви

Една от главните разлики в Analytics и Analytics 4 е организацията на докладите. Новата версия предлага насочени към клиента измервания.

Гугъл Analytics 4 е уголемение на системата “App + Web ”, в началото пусната през 2019 година. Тя се концентрира най-много върху така наречен „ крос-ченъл “ данни, което значи, че може да наблюдава потребителите в уеб страници, софтуери и приложения. Традиционният разбор, именуван още Universal Analytics, поддържа единствено уеб сайтове.

Това значи, че Гугъл Analytics 4 трансформира метода, по който се демонстрира информацията. Тя е повече фокусирана върху метода, по който потребителите се ангажират с един бизнес сред другите канали и устройства. В резултат на това един бранд може по-добре да разбере кои са неговите консуматори и какво движи виталния им цикъл – от научаването за бизнеса до реализацията на продажба.

Нов способ за надзор на данните

Днес потребителите упорстват за повече бистрота и надзор над данните, събирани и употребявани за персонализирани реклами. Analytics 4 дава няколко благоприятни условия на рекламодателите да се придържат към разпореждания като CCPA и GDPR. Освен това разрешава по-добро ръководство на метода, по който се съхраняват, събират и употребяват данни.

Опитайте се да се адаптирате към тези нови принадлежности, с цел да подобрите SEO представянето си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР