Наскоро Gallup проведе проучване, което разкри, че приблизително 50% от

...
Наскоро Gallup проведе проучване, което разкри, че приблизително 50% от
Коментари Харесай

Страхуват ли се американците за банковата индустрия в САЩ?

Наскоро Gallup организира изследване, което разкри, че почти 50% от американците изпитват безпокойствие по отношение на сигурността на банковите си депозити заради възходящата неустойчивост в бранша.

Проучването откри , че 48% от интервюираните са изразили безпокойствие за средствата, които са подали в банки или други финансови институции.

Сред загрижените за депозитите си 19% обявиха, че са “ “, а 29% – че са “ “.

От друга страна, останалите 50% от участниците наподобяват по-малко обезпокоени. Около 30% от интервюираните оповестиха, че не са “ “, а 20% обявиха, че “ “.

Проучването е извършено от 3 до 25 април след гръмките банкрути на Silicon Valley Bank и Signature Bank. Все отново би трябвало да се означи, че банкрутът на First Republic, друга огромна американска банка, настъпи след края на анкетата.

Интересно е, че тези резултати съответстват с резултатите от сходна анкета, извършена по време на банковата рецесия през 2008 г:

Въпреки това изследването акцентира несигурността по отношение на това дали терзанията на американците за персоналните им сметки произтичат от неналичието на осведоменост по отношение на застрахователното покритие до $250,000, предоставяно от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) или самите банкови банкрути значат недостатъци в бранша, които евентуално биха могли да застрашат стабилността на FDIC:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР