Наскоро финансовият директор на Google Рут Порат съобщи в имейл,

...
Наскоро финансовият директор на Google Рут Порат съобщи в имейл,
Коментари Харесай

Google намаля разходите за лаптопи, телбоди и тиксо на служителите си с цел „многогодишни“ икономии

Наскоро финансовият шеф на Гугъл Рут Порат заяви в имейл, изпратен до цялата компания, че компанията прави съкращения в услугите за чиновниците.

„ Това са огромни, многогодишни старания “,

споделя Порат в имейл от петък, озаглавен: „ Плана на нашата компания по отношение на трайните икономии “. Елементи от имейла бяха обявени по-рано от The Wall Street Journal.

В обособени документи, прегледани от CNBC, Гугъл декларира, че редуцира разноските за фитнес класовете, телбодите, тиксото и честотата на замяна на преносимите компютри на чиновниците си.

Последните ограничения за редуциране на разноските идват в миг, когато Гугъл продължава с най-сериозната си епоха на съкращения на разноските за съвсем две десетилетия като обществена компания. През януари компанията съобщи, че ще редуцира 12 000 чиновници, което съставлява към 6% от работната ѝ мощ, с цел да се оправи със забавянето на растежа на продажбите след рекордния растеж на броя на чиновниците.

Съкращенията се демонстрираха и по други способи. Компанията отхвърли да заплати остатъка от отпуските по майчинство и медицински отпуски на съкратените чиновници, заяви по-рано CNBC.

В последния си имейл Порат съобщи, че съкращенията са „ най-трудните решения, които е трябвало да бъдат взети “.

„ Това е изключително значимо заради неотдавнашния ни напредък, предизвикателната икономическа среда и невероятните ни благоприятни условия за вложения, с цел да движим технологиите напред – изключително в региона на изкуствения разсъдък. “

казва още в имейла си Порат.

Тя загатва 2008 година два пъти в имейла си.

„ Били сме в това състояние и преди. През 2008 година разноските ни растяха по-бързо от приходите ни. Подобрихме потреблението на машините, стеснихме вложенията си в недвижими парцели, затегнахме колана на бюджетите за превоз и услуги, кафенетата, кухните и потреблението на мобилни телефони и премахнахме дъщерното сдружение за хибридни коли. “

„ Точно както направихме през 2008 година, ще разгледаме данните, с цел да идентифицираме други области на разноските, които не са толкоз ефикасни, колкото би трябвало да бъдат, или които не са огромни при нашия размер. “

посочва още тя в имейла

В изказване за CNBC представителя на компанията съобщи:

„ Както сме заявявали обществено, нашата фирмена цел е да реализираме трайни икономии посредством възстановяване на скоростта и успеваемостта. Като част от тази цел вършим някои на практика промени, които да ни оказват помощ да останем виновни върху нашите запаси, като в същото време продължаваме да предлагаме водещи в промишлеността придобивки, преимущества и улеснения. “

Намаляване на настолните компютри и телбодите

Сред измененията Гугъл стопира обновяването на преносими компютри, настолни компютри и монитори за чиновниците, също така „ трансформира честотата на замяна на оборудването “, съгласно вътрешни документи, прегледани от CNBC.

Служителите на Гугъл, които не са на инженерни длъжности, само че се нуждаят от нов преносим компютър, ще получат Chromebook по дифолт. Chromebook са преносими компютри, създадени от Гугъл, и употребяват основана на Гугъл операционна система, наречена Chrome OS.

Това е смяна спрямо гамата от предходни оферти, като да вземем за пример MacBook на Apple, които преди този момент бяха налични за чиновниците.

„ Това също по този начин дава най-хубавата опция във всички ръководени от нас устройства да се предотвратят външни компромати. “

се споделя в документ за измененията в преносимите компютри

Служителите към този момент не могат да изискват нов мобилен телефон, в случай че подобен е разполагаем към този момент, се показва още в документа. Служителите също по този начин към този момент ще се нуждаят от утвърждението на шеф „ или по-висшестоящ от тях “, в случай че се нуждаят от аксесоар, който коства повече от 1000 $ и не е към този момент разполагаем в компанията.

В раздел, озаглавен „ Настолни компютри и работни станции “, компанията декларира, че CloudTop която е вътрешната виртуална работна станция на компанията, ще бъде „ десктопа по дифолт “ за чиновниците на Googlе.

През февруари CNBC заяви, че компанията е помолила чиновниците си в отдела на Гугъл Cloud да споделят бюрата си, като се редуват и също се чака да преминат към CloudTop на работните си станции.

През последните седмици чиновниците на Гугъл са забелязали и някои по-крайни съкращения на офис консумативите. Според настрана вътрешно напътствие за пространствата, забелязано от CNBC, в цялата компания към този момент не се дават телбоди и тиксо като „ част от самодейността за успеваемост на разноските “.

„ Бяхме помолени да изтеглим всичкото тиксо и всичките телбоди в цялата постройка. Ако имате потребност от телбод или тиксо, те са разполагаем на рецепцията. “

се споделя в инструкция на предприятието в Сан Франциско

Говорител на Гугъл съобщи, че телбод и тиксо не престават да се оферират в цялата компания, само че не даде детайлности.

„ Изпекохме прекалено много мъфини в понеделник “?!

Гугъл също по този начин понижава някои наличия на услуги за чиновниците.

„ Поставихме висока летва за водещи в промишлеността придобивки, компенсации и офис улеснения и ще продължим да го вършим и отсега нататък. Някои стратегии обаче би трябвало да се развият за метода, по който Гугъл работи през днешния ден. “

се показва още в имейла на Порат

„ Това са най-вече незначителни корекции. “

се показва в обособен вътрешен документ от екипа на компанията, отговарящ за недвижимите парцели и работните места в компанията

В документа се споделя, че стратегиите за храна, фитнес, масаж и превоз са били създадени за времето, когато чиновниците на Гугъл са идвали пет дни в седмицата в офисите на компанията.

„ Сега, когато множеството от нас идват 3 дни в седмицата в офиса, забелязахме, че съотношението сред предложение и търсене малко не е синхронизирано: В понеделник сме пекли прекалено много мъфини, виждали сме по какъв начин служебни бусове се движат единствено с един пасажер и сме предложили курсове по йога в петък следобяд, когато е по-вероятно хората да работят от у дома. “

се показва в документа

В резултат на това Гугъл може да затвори кафенетата в понеделник и петък и да затвори някои уреди, които са „ незадоволително употребявани “ заради хибридните режими на работа, се показва в документа.

Като част от януарските съкращения в Съединени американски щати, компанията редуцира повече от 20 масажисти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР