Наскоро Edge Wallet претърпя пробив в сигурността, в резултат на

...
Наскоро Edge Wallet претърпя пробив в сигурността, в резултат на
Коментари Харесай

Edge Wallet: 2,000 частни ключа бяха откраднати

Наскоро Edge Wallet претърпя пробив в сигурността, вследствие на който бяха откраднати 2,000 частни ключа.

Екипът неотложно се оправи с казуса и пусна актуализация, с цел да предотврати бъдещи произшествия. Нападателят се е насочил единствено към Биткойн и не е получил достъп до други активи.

Пробивът е настъпил заради накърнимост в частните ключове, произлизаща от избрани дейности, като да вземем за пример избор на съответни варианти в разделите за покупка и продажба или потребление на функционалността за качване на дневници.

Този пробив засегна 0.01% от всички ключове, направени посредством Edge, а общата открадната сума e петцифрена в щатски долари.

В предишното портфейла се е сблъсквал с несъгласия, като да вземем за пример оповестяването на поверителна карта Mastercard, която Mastercard не утвърди. Зловредният програмен продукт Titan Stealer, който може да открадне разнообразни типове поверителна информация също беше употребен против портфейла.


 


За страдание през последните 18 месеца крипто пазарът стана очевидец на многочислени обири на криптовалути . Атаката с междуверижни мостове беше известен експлойт, който докара до някои от най-големите крипто хакове през 2022 година

Въпреки че 2023 година стартира едвам преди два месеца, стабилната монета USP и портфейлът Trust Wallet към този момент претърпяха обилни хакове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР