Наскоро дискутирахме дали увеличаването на оперативната (RAM) памет в смартфоните

...
Наскоро дискутирахме дали увеличаването на оперативната (RAM) памет в смартфоните
Коментари Харесай

Ще сложи ли Samsung 440 мегапиксела в смартфон

Наскоро дискутирахме дали увеличението на оперативната (RAM) памет в смарт телефоните до величини надалеч оттатък 12GB има какъвто и да е смисъл за потребителя.
 Redmagic 8S Pro и нужни ли са ни смарт телефони с 24GB RAM
За какво са ни смарт телефони с 24GB RAM

Скептични сме

Отговорът там е много еднопосочен, само че същия въпрос можем да си задаваме и във връзка с " помпането " на мегапикселите в камерите на смарт телефоните.

Samsung е добре прочут с умеенето си да се цели в огромните цифри що се отнася до този индикатор и наскоро компанията стартира да основава 200-мегапикселови датчици, които към този момент са внедрени в редица модели на пазара.
 Снимка 630433

Сега обаче наподобява, че Samsung се готви за идващ скок, като неотдавна в Х (Twitter) се появиха данни, че корейският производител готви четири нови датчика за камера.

Те включват 440-мегапикселов HU1 датчик, неназован 320-мегапикселов датчик, 200-мегапикселов HP7 датчик с 0.7-микронни пиксели и 50-мегапикселов ISOCELL GN6 датчик с 1.6-микронни пиксели.

Според източника 200-мегапикселовият HP7 датчик в началото е бил предопределен за бъдещия Galaxy S25 Ultra, само че е бракуван заради непостижимо високите индустриални разноски.
 Снимка 603130

Четирите нови ISOCELL датчика са планувани за всеобщо произвеждане през втората част на 2024 година

Интересно е да си напомним, че преди време Samsung обяви намерението си да създаде датчици с 576 мегапиксела, които оптимално да се приближат до резолюцията на човешкото око.

Изглежда идният 440-мегапикселов датчик е стъпка точно в тази посока.

Друг забавен факт е, че 50-мсепикселовият GN6 има капацитета да се трансформира в първия едноинчов датчик за камера на Samsung с размер, еднакъв с фамозния IMX989 на Sony.
 Apple, Sony и камерите, които компанията употребява за iPhone
Ето какви камери употребява Apple за iPhone

Японско качество

Сензорът IMX989 се употребява от няколко китайски производители, в това число Oppo в своя Find X6 Pro, Xiaomi в Xiaomi 13 Pro и Vivo в своя Vivo X90 Pro Plus.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР