Наскоро британският таблоид “Дейли Експрес излезе с плашещо заглавие: Бен

...
Наскоро британският таблоид “Дейли Експрес излезе с плашещо заглавие: Бен
Коментари Харесай

Във Великобритания планират военен преврат

Наскоро английският таблоид “Дейли Експрес ” излезе с плашещо заглавие: „ Бен Уолъс е разгласен за „ ексклузивен министър-председател “, защото Лиз Тръс получава 10 дни, с цел да избави премиерския си пост. “

Бен Уолъс за миг е актуалният министър на войната, а в публикация на политическия редактор на вестника Дейвид Мадокс се споделя, че в коридорите на конференцията на Консервативната партия на Англия водачите на торите са се съгласи да отстранят Лиз Тръс от поста министър-председател, защото не е оправдала „ високото доверие “ на партията, и да я заменят с сегашния министър на защитата Уолъс, давайки му изключителни пълномощия.

Консервативните депутати от Камарата на общините към този момент са изготвили, само че към момента не са изпратили на " горката Лиза " " черна точка ", т.е. лист с претенденти за заместител на нещастния министър председател, в който актуалният боен министър води с ясно преимущество. Някои консервативни горещи глави, като някогашния министър на културата Надин Дорис, към този момент намерено приканват Лиз Тръс да напусне поста си, тъй като е „ изгубила доверието си “ и да свика нови парламентарни избори. Британският министър на финансите Куази Квартенг беше уволнен. Има даже гласове в интерес на завръщането на Даунинг Стрийт на рошавия гуляйджия Борис Джонсън. И всичко това, тъй като нещата са зле освен за партията на торите, само че и за цяла тогавашна велика Англия.

Лиз Тръс внезапно дърпа консерваторите към дъното на електоралните желания. Рейтингите на торите паднаха до исторически ниски равнища. Сега единствено 14% от британците го гледат позитивно. Почти три четвърти (73%) имат отрицателно мнение за министър-председателя, в това число повече от половината (55%) – извънредно отрицателно. Борис Джонсън до края на премиерството си също не беше обожаван, само че въпреки всичко не дотам. Само 30% са последователите на Тръс измежду консерваторите.

Между другото, даже падащият рейтинг на Консервативната партия се срутва по-бавно от възходящата злост на хората към нещастния адаш на починалия монарх. Цели 20% от популацията на Англия прави оценка позитивно партията на торите. Не е господ знае какво, само че въпреки всичко е повече от броя на почитателите на Лиз Тръс. Затова партийните шефове желаят да сменят дамата, която срина стопанската система, с твърд, само че прагматичен боен министър с изключителни пълномощия. Малко евентуално е консерваторите да съумеят да спасят Англия от стопански колапс. Британската стопанска система се срутва като къща от карти.

Последните изследвания демонстрират, че една трета от английските фамилии пестят от храна - купуват по-евтини и с по-лошо качествопродукти. Всяко десето семейство яде единствено студени ястия, с цел да спести от готвене, без да харчи електричество и газ.

Адам Скорър, основен изпълнителен шеф на придвижването “Национално енергийно деяние ” - благотворителна организация, която се пробва да постави завършек на горивната беднотия, сподели пред “Гардиън ”: „ Хората трябваше да избират сред отопление и храна. Тази зима милиони даже няма да имат този избор. Най-уязвимите, в това число децата, ще гладуват и ще замръзнат, до момента в който цените на силата скочат до небето, макар поддръжката на държавното управление.

Британски учебни шефове бият паника, предупреждавайки за „ сърцераздирателно “ нарастване на броя на гладните деца. Децата са толкоз гладни, че ядат дъвки или се крият на детската площадка, тъй като не могат да си разрешат заплатен обяд, съгласно отчети на шефове от цяла Англия. В учебно заведение в лондонския квартал Луишам едно дете се „ преструваше, че яде от празна кутия за обяд “, тъй като не отговаряше на изискванията за безвъзмездна храна в учебно заведение и не искаше приятелите му да знаят, че няма храна у дома. Не пресилвам - разказвам отново изявленията на английските медии, можете сами да ревизирате.

Според благотворителната организация “Група за деяние против детската бледност ” 800 000 небогати деца не дават отговор на изискванията за безвъзмездна храна в учебно заведение. Половината родители може скоро да спрат да употребяват перални машини и да перат облеклата на децата си на ръка, с цел да спестят електрическа енергия. През зимата 55% от английските семейства са изложени на риск от „ горивна беднотия “, когато хората не са в положение да заплащат за отопление на домовете си. Движението на неплащащите за комуналния апартамент “Не плащай, Англия! ” нараства с ускорени темпове, към този момент има 200 хиляди такива „ отказници “. Всяка седмица вършат манифестации, на които дружно си горят сметките.

Но това към момента дреболии, а действителните последствия от енергийната рецесия ще узреят през зимата. Енергийната рецесия тази зима ще бъде невиждана и просто ще заличат така и така пагубно ниските рейтинги на консерваторите. Онзи ден всички английски вестници излязоха със заглавия: „ Завръщане към тъмните епохи “. Тази зима ще бъдат въведени тричасови спирания на електрозахранването поради дефицит на газ. Лейбъристите обявиха, че протичащото се " не е по виновност на Путин, а е директна последица от политиката на консерваторите ".

В търсене на повода за експлоадирането на рецесията, която заплашва английската стопанска система с цялостен колапс, списанието на Ротшилд “Економист ” не стига по-далеч от констатацията на съдбовните неточности на държавното управление на Лиз Тръс, което се опита да наложи своя стопански проект върху страната: разгласи интервенция в политиката на “Банката на Англия ”, понижаване на налозите и данъчни тласъци, анулира плануваното нарастване на корпоративния налог, промени надбавките за банкерите.

„ Да се каже, че нещата са се влошили, е меко казано “, написа този рупор на лондонското Сити. „ Правителството е изгубило надзор над стопанската система ”, добавя той.

И когато министърът на финансите Куази Квартенг предложи по този начин наречения минибюджет, който предвиждаше данъчни облекчения от 45 милиарда паунда, това докара до внезапен спад на английската валута. Лирата се срина до историческо дъно. Финансовата злополука не е най-лошото нещо, което Мъгливият Албион може да чака тази зима. Британските медии пишат, че заради неналичието на съветски газ страната може да се сблъска с спирания на тока, когато електроцентралите стартират да изключват и страната просто да замръзва. Британската национална енергийна компания към този момент предизвести за непрекъснати спирания на тока, което провокира същински боязън измежду доста британци, които нямат визия по какъв начин ще оцелеят при идващите студове без електричество и топлота.

В задимените коридори на английските управляващи към този момент са осъзнали невъзможността да предотвратят надвисналата обществена злополука и кроят проекти за действителен боен прелом. Но дали изключителните пълномощия на някой от вероятните наследници на Лиз Тръс ще стоплят милиони гладни и мръзнещи британци, в случай че няма да има съветски газ?

Зимата, която дава обещание да бъде извънредно студена, няма да закъснее с отговора на този въпрос.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР