Наскоро Binance зае централно място в света на криптовалутите след

...
Наскоро Binance зае централно място в света на криптовалутите след
Коментари Харесай

$1.2 милиарда напускат Binance след развоя на настоящото дело срещу борсата

Наскоро Binance зае централно място в света на криптовалутите след оставката на основния изпълнителен шеф Чанпен Джао, провокирана от съглашението на компанията да уреди санкция от $4 милиарда с американските регулаторни органи.

Това развиване докара до забележителен отлив на активи от борсата, напомнящ обстановката, предшестваща подаването на молба за оповестяване в неплатежоспособност на крипто борсата FTX.

След оповестяването на напускането на основния изпълнителен шеф потребителите изтеглиха криптоактиви на стойност над $1 милиард от Binance в границите на единствено 24 часа.

По данни на DeFiLlama изходящите потоци бързо са надхвърлили $1 милиард и възлизат на над $1.22 милиарда все още на писане на публикацията. Подобни модели на евакуиране се следиха и при FTX през ноември 2022 година на фона на слуховете за скрита неплатежоспособност на борсата. Забележителната разлика сред двете тържища обаче се състои в доста по-големия запас от активи на Binance спрямо позицията на FTX по това време.

Въпреки че отливът от над $1.2 милиарда е забележителен, той съставлява дребна част от общите активи на Binance, които понастоящем възлизат на $67.68 милиарда.

Дори и да се изключи общата стойност на BNB, издадения от Binance токен, чистите активи възлизат на малко над $59 милиарда. Следователно неотдавнашните тегления съставляват по-малко от 2% от общите активи на Binance през последните 24 часа.

Крипто борсата резервира статута си на най-голямата платформа за продан на криптовалути в света, като може да се похвали със спот размери, надхвърлящи $8 милиарда. Освен това борсата държи лъвския къс от размера на отворения интерес, като в границите на 24-часовия интервал отвореният интерес възлиза на зашеметяващите $9.5 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР